Eliška Šándorová Rôzne

FOTO: Horehronské múzeum pozýva na kurióznu lyžovačku, ponúka aj handmade výrobky

Myslíte si, že by lyžiarska hra zo začiatku 20. storočia obstála aj dnes? Príďte sa zabaviť do múzea, kde nájdete všetko potrebné v rámci výstavy Čaro Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Horehronské múzeum pozýva na kurióznu lyžovačku, ponúka aj handmade výrobky
Zdroj: Horehronské múzeum

Horehronské múzeum v Bezne už tradične v predvianočnom období ponúka výstavu Čaro Vianoc od 6. do 19. decembra. Aj tento rok na výstave predstavujú svoju ponuku rôzni handmade výrobcovia vianočných darčekových predmetov z Brezna a okolia.

Výstava vianočných ozdôb, perníkov, pohľadníc, darčekových predmetov a ľudovo-umeleckých výrobkov spojená s predajom je pripravená v spolupráci s MO Živeny.

Betlehemy i medovník

Keď už budete v Horehronskom múzeu, nájdete v ňom aj Novinu vám nesieme… Výstava prezentujúca betlehemy a tradičné zvyky chodenia s betlehemom potrvá do 5. januára 2018.

Máte šikovné ruky? Tvorivé dielne pre malých i veľkých zameraná na zdobenie medovníkov tradičnou technikou sú pripravené od 12. do 14. decembra.

FOTO: Horehronské múzeum pozýva na múzejnú lyžovačku, ponúka aj handmade výrobky
5
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno

Lyžiari

Horehronské múzeum v rámci svojej pravidelnej aktivity Múzejné perličky pozýva aj na lyžovačku bez snehu. Tí, ktorí lyžovať nevedia, sa vôbec nemusia cítiť diskriminovaní.

Ide totiž o spoločenskú hru Lyžiari, ktorá sa do zbierok múzea dostala v roku 1992, ako nález po mimoriadnej inventarizácii.

Príďte sa pozrieť a posúdiť, či by hra zo začiatku 20.storočia obstála aj dnes, keď je rozličných hier na trhu nepreberné množstvo. Otváracie hodiny v predvianočnom čase: pondelok – piatok od 8:00 do 17:00 h. (19. decembra do 12:00 h). Soboty 9. a 16. decembra od 9:00 do 13:00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM