Kristína Kožiaková Rôzne Správy

FOTO: Ihrisko v Brezne otvoria štýlovo: Primátor s poslancami proti futbalistom

Nové multifunkčné ihrisko v Mazorníkove čaká futbalové otvorenie. Poslanci a zamestnanci úradu natiahnu kopačky a zmerajú si sily s FK Brezno. To však nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ihrisko v Brezne otvoria štýlovo: Primátor s poslancami proti futbalistom
Zdroj: Dnes24.sk

Už vo februári tohto roku sme vás informovali o plánoch radnice vystavať multifunkčné ihrisko na sídlisku Mazorníkovo. Radnica prešla k realizácii v lete a vo štvrtok 29. septembra sa pokrstí ihrisko exhibičný zápasom.

„Naplánovaný je exhibičný zápas, ktorého sa zúčastnia zamestnanci mestského úradu a niektorí poslanci. Samozrejme sa zúčastní aj primátor mesta Tomáš Abel. Na zápas nastúpia proti futbalovému klubu FK Brezno,“ prezradila o otvorení viceprimátorka Petra Dzurmanová a dodala, že týmto bude ihrisko symbolicky odovzdané do užívania verejnosti.

Čítajte tiež: FOTO: Krása jesene zachytená mladým Brezňanom. Úchvatné zábery prírody Horehronia

O 10:00 je naplánovaný futbalový zápas detí zo základnej školy v Mazorníkove. O 16:00 by sa na umelý trávnik mali postaviť už dve spomínané družstvá a nastúpiť v exhibičnom zápase.

„Po odohraní zápasu sa spoločne presunieme na krst knihy “Rovno v tráve” do židovskej synagógy. Ide o krst knihy M. Páleša a M. Varošíka. Výťažok z predaja bude venovaný bývalému futbalistovi Lukášovi Amrichovi, ktorý je po tragickej nehode v bdelej kóme a touto formou ho pôjdeme všetci podporiť,“ uviedla viceprimátorka. „Samozrejme, je pozvaná široká verejnosť nielen na futbalový zápas, ale aj do synagógy,“ dodala.

Podľa slov Dzurmanovej, inlineový okruh, ktorý má byť okolo ihriska, by radnica chcela otvoriť ešte v jesenných mesiacoch. Ako už dávnejšie prezradila, magistrát pristúpil k financovaniu tohto projektu z vlastného rozpočtu. „Celková výška investície by sa mala vyšplhať približne na 60 000 eur,“ uviedla.

Pozrite si multifunkčné ihrisko tesne pred slávnostným otvorením v našej fotogalérii!

Môže vás zaujímať:

PREHĽAD 10 podujatí pre Brezňanov. Kde sa cez týždeň rozhodne nudiť nebudete?

V OBRAZOCH: Multifunkčné ihrisko v Mazorníkove dokončené!
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM