Správy

FOTO: Metly sa chopili malí i veľkí, aby bolo Brezno krajšie a čistejšie

Jarné upratovanie aj tento rok spestrila celomestská akcia Za krajšie Brezno. Do zveľaďovania okolia sa zapojili nielen obyvatelia sídlisk, ale aj školy

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Metly sa chopili malí i veľkí, aby bolo Brezno krajšie a čistejšie
Zdroj: Mesto Brezno

Mesto v spolupráci s technickými službami aj tohto roku vyhlásilo akciu zameranú na jarné upratovanie a zveľaďovanie životného prostredia.

V sobotu 14. apríla si okolie bytových domov skrášľovali mnohí obyvatelia sídlisk, aj tento raz zametali štrk, čistili trávniky či na niektorých miestach odstránili divoké skládky odpadu. Výsledok je viditeľný a k tomu sa ešte pridala radosť a hrejivý pocit z dobre vykonanej práce.

Na záver upratovania občania mohli na e-mail primátora Tomáša Abela zaslať fotografiu s informáciami o ukončení, ako aj telefonicky kontaktovať pohotovostnú hliadku, ktorá zabezpečila odvoz odpadu.

Z lavíc do terénu

Do zveľaďovania okolia mesta sa aj tento rok zapojili základné a stredné školy. V piatok trinásteho apríla sa niektorí študenti neučili a sedenie v školských laviciach vystriedali za prácu v teréne.

Jednotlivé školy si urobili rozpis upratovania, no mnohé avizovali, že pre nepriaznivé počasie plánované miesta nestihli doopratovať, preto sa ešte na ne vrátia.

Jarné upratovanie v Brezne
7
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno

Muškáty ako odmena

Žiaci z Pionierskej 2 si vzali na mušku okolie areálu školy, Vagnára – pri odbočke z hlavnej cesty, Kyslíkovej dráhy, materských škôl na Hradbách a B. Němcovej a oblasť smerom na Máľusku, Základná škola Karola Rapoša dopravné ihrisko, cestu popri Hrone ku stanici, Nálepkovu ulicu – okolo obchodu, nízkych aj výškových činžiakov, ulice Laskomerského a Fučíkovu – okolo daňového úradu, ako aj spoločne so škôlkarmi dvory ich materských škôl. Ruku k dielu priložili aj škôlkari pod dozorom učiteliek z Mazorníkova, ktorí zatiaľ čiastočne poriadili priestory v blízkosti ich materskej školy a ich starší spolužiaci zasa areál základnej školy ako aj priľahlé ulice 9. mája a MPČĽ.

Študenti Hotelovej a Obchodnej akadémie Brezno tak, ako vlani, zveľadia prostredie v blízkosti internátov HA, pozemok oproti ako aj a za Laskomerského ulicou 2 a 4, Stredná odborná škola techniky a služieb dopravné ihrisko + časť popri Hrone smerom ku stanici.

Súkromná pedagogická a sociálna akadémia EBG vyčistí okolie starého cintorína – Rúry, gymnázium zasa areál materských škôl na uliciach Clementisovej a Nálepkovej, priestory svojho školského dvora, a okolo Hrona pri synagóge.

Účastníci jarného upratovania si budú môcť vylepšiť prostredie či už sídlisk alebo škôl muškátmi, ktoré za odmenu získajú od Technických služieb. Za pomoc a spoluprácu pri zveľaďovaní životného prostredia všetkým patrí poďakovanie.

Zdroj a foto: Mesto Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM