Kristína Kožiaková Samospráva

FOTO: Novinka v uliciach potešila Brezňanov: Mesto už skrášľujú lavičky s erbom

Konečne sme sa dočkali! Prvé novovyrobené lavičky v Brezne sú už osadené. Pozrite, ktorú ulicu krášlia a koľko ich má ešte pribudnúť!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Novinka v uliciach potešila Brezňanov: Mesto už skrášľujú lavičky s erbom
Zdroj: Dnes24.sk

V našej metropole Horehronia začali Technické služby mesta Brezna prednedávnom osádzať nové štýlové odpadkové koše s erbom mesta, ktoré si sami vyrobili už v apríli tohto roku. Pracovníci ich začali inštalovať na najfrekventova­nejšej Ulici Československej armády. Koše postupne pribudli aj na ďalších uliciach.

V celom meste budú jednotné a ako vtedy konštatoval primátor mesta Tomáš Abel, ani vandali, ani počasie ich nezničia. Sú betónové a jeden váži odhadom 150 až 200 kilogramov.

V tom istom čase bolo avizované, že Technické služby budú pokračovať s výrobou a že v jednotnom duchu budú vytvárať lavičky, kvetináče či stojany na bicykle, ktoré sú už navrhnuté.

Prvé lavičky

„Prvých päť kusov, je vyrobených na rovnakej platforme ako smetné koše, betónové základne s nerezovým erbom, časť na sedenie je z dreva nafarbeného na hnedo,“ prezradil nám riaditeľ Technických služieb Ján Lukáč a dodal, že sa vyrábajú v dávkach a prvých päť sa vyrobilo približne za týždeň.

Prvé kusy už krášlia Švermovu ulicu a pozrieť si ich môžete v našej fotogalérii!

„Ďalšie budeme vyrábať priebežne, podľa toho, ako sa nám uvoľnia kapacity,“ prezrádza. Ako spomíal už v minulosti, takejto výrobe sa venujú hlavne vtedy, keď je nepriaznivé počasie a nedá sa pracovať v teréne.

Koľko ich pribudne?

Ako sme sa dozvedeli, lavičky chcú osádzať v pribehu celého roka.„Bol by som rád, keby sme ich do konca roka spravili ešte 20,“ konštatuje Lukáč.

Prezradil, že Breznom sa inšpirovali aj obce na severe Slovenska, ktorým posielali postup, ako ich môžu vyrábať „Niekoľko kusov sme na zákazku vyrobili pre Liptovský Hrádok,“ dodal na záver.

Môže vás zaujímať:

Primátor v reakcii na podnety Brezňanov. Čo bude so stojiskami na Mazorníkove?

Nové smetné koše s erbom sa už osádzajú: Brezno má však ešte jednu novinku! FOTO

V OBRAZOCH: V Brezne pribudli lavičky s identitou mesta
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM