Marcel Páleš Správy

FOTO: Pár hodín pred zložením sľubu Kotlebu. Protest jeho kritikov!

Pár hodín pred tým, ako Marian Kotleba zasadne do županského kresla, vyšli jeho kritici do ulíc. V predvečer inaugurácie sa pred sídlom Banskobystrického samosprávneho kraja stretli nespokojní občania, aby svetlom sviečky vyjadrili nesúhlas s jeho zvolením za šéfa VÚC.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pár hodín pred zložením sľubu Kotlebu. Protest jeho kritikov!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Stretnutie nespokojných občanov sa uskutočnilo pod názvom Svetlo pre(d) VÚC. Protikotlebovská iniciatíva sa tak v Banskej Bystrici zapojila do aktivity, ktorá sa odohrala vo viacerých mestách po Slovensku a Česku.

Snahou protestujúcich je: „vysloviť svoje Nie v každom štáte a za každých okolností.“ Ich sympatizanti sa ozývajú z rôznych krajín, kde na diaľku súhlasne s nimi tiež zapaľujú sviečky. „Došla som zo Zvolena, lebo nechcem zostať pasívna. Myslím si, že väčšina ľudí, ktorí Kotlebu volili, ani netušia, čo tým mohli spôsobiť. I keď rozumiem, že chceli nejakú zmenu, pretože starým politikom už nedôverujú. Tí sa im vždy len nasľubovali,“ vyjadrila sa jedna z protestujúcich.

Po novembrovom prvotnom vyjadrení nesúhlasu zapálením sviečky najprv na schodoch Pamätníka SNP a neskôr na Námestí SNP sa tak protikotlebovci posunuli ďalej, a to pred brány Banskobystrického samosprávneho kra­ja.

Pozrite si fotoreportáž priamo z miesta v našej galérii!

Sviečkový protest Svetlo pre(d) BBSK 19. 12. 2013
32
Galéria
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM