Kristína Kožiaková Samospráva

FOTO: Rekonštrukcia za státisíce v plnom prúde. Kedy dokončia cestu na Srdiečko?

Cesta, ktorá spája Tále so Srdiečkom, dostáva nový povrch. Mnohí Brezňania sú iste zvedaví na termín ukončenia prác. Zisťovali sme preto viac!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rekonštrukcia za státisíce v plnom prúde. Kedy dokončia cestu na Srdiečko?
4
Galéria
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vyčlenili na cestu Tále – Srdiečko ešte v júni tohto roku celkovú čiastku 300 000 eur. Práce na ceste sú momentálne v plnom prúde a my sme zisťovali predbežný termín ukončenia.

"Peniaze, ktoré zastupiteľstvo rozdelilo, nie sú vôbec postačujúce. BBSK má najväčšiu cestnú sieť zo všetkých samosprávnych krajov. Vyriešia sa aspoň tie najkritickejšie úseky. Tále-Srdiečko je jedna z exponovanejších lokalít. 300 000 eur nie je veľa vzhľadom na dĺžku úseku, ale je to lepšie ako nič. Potiahne sa koberec, vystačí to asi na tri kilometre,“ konštatoval vtedy predseda BBSK Marian Kotleba.

Cesta sa v týchto dňoch začala rekonštruovať. Ako nám prezradila vedúca oddelenia styku s verejnosťou a protokolu Banskobystrického samosprávneho kraja Michaela Piliarová, zmluva o dielo je na sumu 285 184,76 s DPH.

„S rekonštrukciou cesty sa začalo 10. októbra 2016 a za priaznivých klimatických podmienok je predpokladaný dátum dokončenia stanovený na 21. októbra 2016", konkretizuje Piliarová.

Celková dĺžka úseku, ktorý sa rekonštruuje, je 6000 metrov. Banskobystrický samosprávny kraj má aj v budúcnosti v pláne zahrnúť pokračovanie v rekonštrukcii tejto cesty, avšak podľa hovorkyne, o zaradení do registra investícií rozhodujú poslanci Zastupiteľstva BBSK.

Pozrite si fotografie z rekonštrukcie cesty v našej fotogalérii!

FOTO: Rekonštrukcia cesty Tále - Srdiečko v plnom prúde
4
Galéria
Zdroj: Kristína Šajgalíková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM