Jaroslava Parašínová Rôzne

FOTO: Skrz Ďumbier na Čertovicu. Čarokrásne pohľady, ktoré sa oplatí zažiť

Mnoho Brezňanov dobre pozná turistickú trasu, ktorá sa začína pri chate Trangoška. V tomto období je vskutku okúzľujúca!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Skrz Ďumbier na Čertovicu. Čarokrásne pohľady, ktoré sa oplatí zažiť
18
Galéria
Foto: Vladimír Kurančík

V horskom prostredí sa mnohým oddychuje najlepšie. Ak sa chcete pokochať krásou prírody v okolí Brezna, vysokohorská turistika v našom kraji ponúka veľa možností. Prinášame vám jeden z tipov na túru horským hrebeňom.

Čertovica delí Ďumbierske Tatry na západe a Kráľohoľské Tatry na východe. Dostať sa na ňu môžete autom, ale aj nenáročným chodníkom, od chaty Trangoška, smerom na Chatu generála Milana Rastislava Štefánika.

Cestou môžete zájsť napríklad do jedinej sprístupnenej vysokohorskej jaskyne na Slovensku, Jaskyne mŕtvych netopierov. Keď budete postupovať ďalej, dorazíte na „Štefáničku“. Odtiaľ to máte kúsok na najvyšší vrch Nízkych Tatier. Ďumbier s nadmorskou výškou 2045,9 metra nad morom je obľúbeným miestom turistov v Nízkych Tatrách.

Zo Štefánikovej chaty na Čertovicu je to zhruba 10 km a túra zaberie asi tri a pol hodiny. Nie je raritou, keď na svojej púti stretnete napríklad kamzíka. Na oblohe tiež možno zhliadnuť rôzne druhy vzácnych dravcov. Krajina je nádherná v zime aj v lete, preto ak ešte neviete, kam sa vybrať počas voľných dní, inšpirujte sa naším tipom!

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z túry na Čertovicu!

V OBRAZOCH: Nádherné scenérie z prírody v okolí Brezna
18
Galéria
Foto: Vladimír Kurančík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM