Eliška Šándorová Správy

FOTO, Tretí protestný piatok: Brezňania sa opäť stretli na zhromaždení

Slováci hovoria o svojej domovine ako o banánovej republike. Aj to zaznelo na treťom piatkovom proteste v Brezne, ktorého sa zúčastnilo niekoľko stoviek ľudí.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, Tretí protestný piatok: Brezňania sa opäť stretli na zhromaždení
Zdroj: Jaro Karak

Hoci sa iniciatíva organizátorov Za slušné Slovensko „pretrhla“ tretím protestom v hlavnom meste, krajské a menšie mestá pokračovali v organizácii. Rovnako Brezno.

V metropole Horehronia sa hodinové zhromaždenie „Za slušné Slovensko“ skončilo krátko po 18. hodine. Tak ako pred týždňom, aj tento piatok sa v Brezne zúčastnili protestu stovky nespokojných ľudí so súčasnou situáciou.

Prišlo však menej ľudí. Kým na druhom proteste bolo aj tristo občanov, tretieho sa zúčastnila necelá dvestovka.

Nič sa nezmenilo…

Z prejavu Jaroslava Karaka zazneli slová nespokojnosti s aktuálnym politickým dianím posledného týždňa. Programové vyhlásenie, ktoré neprinieslo nič nové, nakoľko to bolo len odkopírované programové vyhlásenie vlády, ktorá tu vznikla po voľbách v roku 2016.

„Pán Pellegrini nás všetkých uistil, že prioritou vlády, v zastúpení jej ministra vnútra pána Drukera, bude vytvorenie takých podmienok, ktoré povedú k vyšetreniu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Zdôraznil, že je to v záujme celej vlády aby sa situácia na Slovensku ukľudnila, a aby sme mohli ďalej pokračovať v úspešnom príbehu, o ktorom hovorili ešte minulý mesiac aj traja najvyšší ústavný činitelia. Nebolo možné nespomenúť, že súčasťou tohto príbehu je najmä, dnes už odídený premiér Fico, ktorý vraj naďalej sa bude aktívne na tomto príbehu podieľať ako predseda najsilnejšej strany na Slovensku,“ zaznelo v prejave.

Brezno za slušné Slovensko 23. marec
8
Galéria
Zdroj: Jaro Karak

Banánová republika

Marek Šurina, ktorý je usporiadateľom Brezno za slušné Slovensko, už pred pár dňami vyzýval občanov k účasti a aj v k vlastným prejavom.

„V piatok to nebude o politike či prázdnych slovách. Bude to o vás, ľuďoch ktorí sa zaujímajú a nečakajú kedy bude lepšie, ale sa aktívne na zlepšení podieľajú. Právo zhromažďovať sa nám zaručuje ústava, len pred nedávnom nás a našich rodičov rozháňali z námestí obuškami a vodnými delami. Kto teraz spochybňuje verejné zhromaždenia, spochybňuje demokratické hodnoty.“

Desiatky ľudí zapálili aj dnes sviečky na počesť zavraždených k pamätníku gen. M.R. Štefánika, ktoré tam horia ešte od piatka minulého týždňa.

„Kde ja vidím korene problému dnešného Slovenska? Je to nevysporiadanie sa s dobou temna z čias mečiarizmu a z jeho hlavným protagonistom. Ak sme tak neurobili dodnes, potom aj súčasná vládnúca garnitúra má akú takú istotu, že ani jej sa nemôže nič stať. Potom nech sa nečudujú, že mnohí Slováci hovoria o svojej domovine ako o banánovej republike a svoje uplatnenie hľadajú za jej hranicami,“ zaznelo v prejave Jaroslava Karaka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM