Jakub Forgács Správy

FOTO: Veľká premena oddelenia v breznianskej nemocnici. Nový šat aj špičkový prístroj

Miesto, na ktorom zachraňujú malých pacientov, prešlo veľkou premenou. JIS v Brezne farebnejšia a teraz aj s novým prístrojom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľká premena oddelenia v breznianskej nemocnici. Nový šat aj špičkový prístroj
5
Galéria
Zdroj: Poisťovňa Dôvera

Jedno z najdôležitejších nemocničných oddelení, kam prijímajú deti vo vážnom a život ohrozujúcom stave, prešlo výraznou obmenou. Jednotka intenzívnej starostlivosti (JIS) v Brezne dnes prijíma malých pacientov v novom šate a vyšetruje modernou technológiou. Staré postieľky, zdravotnícky nábytok, ošúchané steny či nedostatočné osvetlenie už patria do minulosti a oddelenie nadobudlo svieži a moderný dizajn. Vedenie získalo, aj s prispením poisťovne Dôvera, nový monitorovací prístroj, ktorý nepretržite vyhodnocuje všetky vitálne funkcie pacienta a od ktorého doslova závisí jeho život.

„To, že pri hospitalizácii dieťaťa prežíva obrovský stres samotný detský pacient je neodškriepiteľným faktom, s ktorým sa vyrovnávajú niektoré deti ľahšie, iné ťažko. Snahou Združenia Osmijanko je prostredníctvom príjemného prostredia: pestrých farieb, detských motívov, príjemného zariadenia, tento stres do čo najmenšej možnej miery znížiť. Veríme, že JIS v Brezne bude ďalším takým prípadom, kde sa nám to spoločnými silami podarilo,“ hovorí riaditeľka OZ Osmijanko Jana Kubranská.

"Ide o jeden z projektov, ktorý má zlepšiť kvalitu pobytu na nemocničnom lôžku na detskom oddelení NsP Brezno. Jeho výsledkom je vynovenie priestorov jednotky intenzívnej starostlivosti a zakúpenie monitora životných funkcií, ktorý je nevyhnutnou súčasťou starostlivosti o kriticky choré dieťa. Kontinuálne sníma akciu srdca, počet dychov, EKG, tlak a okysličovanie krvi. Uvedeným krokom zdvihneme pomyselnú latku kvality zase o niečo vyššie. Samotný fakt, že veľkorysosť silných existuje, dáva ošetrujúcemu personálu a hlavne pacientom vnútornú silu a nádej, bez ktorej niet úspešnej liečby. Deti zo sociálne handicapovaných rodín, ktoré tvoria väčšinu našich pacientov, to dokážu oceniť dvojnásobne,“ uzatvára primár detského oddelenia NsP Brezno Norbert Surový.

Pozrite si vynovené oddelenie v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Vynovené oddelenie breznianskej JIS-ky
5
Galéria
Zdroj: Poisťovňa Dôvera
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM