Kristína Kožiaková Rôzne

FOTO: Veľký životný krok ako sa patrí. 3 miesta v okolí Brezna, kde sa stane vaša svadba nezabudnuteľnou

Keď láska pritiahne zaľúbených ku oltáru, či do obradnej siene, chcú zažiť neopakovateľné chvíle. Možnosti, kde mať obrad v Brezne či v jeho okolí, je mnoho. My však pre vás máme tri tipy na tie najkrajšie svadobné miesta!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľký životný krok ako sa patrí. 3 miesta v okolí Brezna, kde sa stane vaša svadba nezabudnuteľnou
Zdroj: Dnes24.sk

Brezno a jeho okolie ponúka množstvo nádherných miest na uzavretie manželstva. Záleží len na vašom rozhodnutí, či sa vyberiete na klasické miesta ako je kostol, prípadne mestský úrad alebo zažijete niečo výnimočnejšie. Prinášame vám tri tipy, ktoré by ste mali pri vašom výnimočnom dni zvážiť.

Svadba priamo na Chopku

Prenádherný výhľad a romantika priamo na hrebeni Nízkych Tatier. Všetko môžete zažiť, keď sa rozhodnete uzavrieť manželstvo na Chopku. Patrí pod matričný úrad Podbrezová, vzhľadom na to, že spadá pod katastrálne územie Hornej Lehoty a tá spadá pod Podbrezovú. „Na Chopku sme už robili druhý sobáš a na leto máme nahlásené ďalšie. Zatiaľ sa platí za sobáš len správny poplatok 66 eur, ktorý je základný. Nemáme poplatok navyše.“ prezradila nám prednostka úradu v Podbrezovej Andrea Valašťanová.

Podľa jej slov si obecný úrad neúčtuje žiadne poplatky za sobáš mimo, pretože chcú vyjsť ľuďom v ústrety. Starosta nemá problém vyjsť na Chopok a uzavrieť manželstvo aj tam. Svadobčania podľa jej slov preplatia aj cestu lanovkou a zaplatia len správny poplatok. Nevyspytateľné Chopkovské počasie je snáď jedinou prekážkou, ktorá môže narušiť vašu vysnívanú svadbu v „oblakoch“.

Romantika na neďalekom hrade

Hrad Slovenská Ľupča je na nezabudnuteľnú svadbu priam stvorený. Sobášny obrat bude sprevádzať hudba, poézia a árie, ktoré vás vtiahnu do histórie a umocnia pamätnú chvíľu života.

„Najdôležitejším krokom je osobná návšteva kastelána Hradu Ľupča, s ktorým si dohodnete termín a podrobnosti sobáša. Po schválení termínu sobáša kastelánom a Matrikou OÚ v Slovenskej Ľupči, vypíšu snúbenci povinné tlačivo na Hrade Ľupča,“ uvádza Hrad Slovenská Ľupča na svojom webe.

Snúbenci však pred samotným obradom musia navštíviť matriku trvalého bydliska jedného z nich, kde obaja zaplatia správny poplatok 16,50 eur a vypíšu „Žiadosť o uzavretie manželstva“. Cenu svadobného obradu a prenájmu miestností sa dozviete na webovej stránke hradu. Ak snívate o tom, že si svoje áno poviete ako princ s princeznou, hrad Slovenská Ľupča vám vie k vašej predstave dopomôcť.

Vydrovská dolina

Prešli sme od pompéznosti a nádhery historického hradu, cez dobíjanie vrcholov Chopku a výnimočnosť výhľadov, k celkom inému druhu romantiky. Milujete našu prírodu a svadba priamo pri lese a na lúke je pre vás tou vysnívanou? Vo Vydrovskej doline sa vám môže splniť sen.

„Obmedzenia, čo sa týka vstupu a sobášu, vo Vydrovskej nie sú. Do doliny povoľujeme vjazd autom len výnimočne, ale skanzen je otvorený a nemáme žiadne obmedzenia. Z pravidla si treba splniť len oznamovaciu povinnosť. Nijako nám to neprekážam pokiaľ sa neobmedzujú iní návštevníci. Svojim spôsobom nás svadba teší a je to pre nás pozitívna reklama,“ prezradil nám Michal Kofira z Lesníckeho skanzenu.

„Mali sme už viac sobášov vo Vydrovskej doline. Pokiaľ snúbenci požiadajú a splnia podmienky, nie je problém. Správny poplatok je daný zákonom, 66 eur. Snažíme sa byť ústretoví, pokiaľ starosta súhlasí,“ dozvedeli sme sa na matričnom úrade v Čiernom Balogu. Jediné čo vám stojí v ceste pri vysnívanom obrade, môžu byť vrtochy počasia.

Môže vás zaujímať:

Dedina pri Brezne je priam nabitá atrakciami. Vlak na ihrisku aj fašiangy rovno na svahu

Vysnívané miesta na svadbu: Ktoré sa vám páči najviac?
9
Galéria
Foto: Stanislav Spáč
Ktoré z týchto svadobných miest v okolí Brezna sa vám páči najviac? Hrad Slovenská Ľupča
Chopok
Vydrovská dolina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM