Katarína Oravská Futbal

Futbalový klub Podbrezová: Historické víťazstvo v lige je také naše kajšmentke

Do historicky prvého pohronského derby nastupovala v úlohe favorita Dukla Banská Bystrica. Nováčik z Podbrezovej sa však hneď v úvode zápasu dostal na koňa a nakoniec sa mu podarilo zvíťaziť presvedčivým pomerom 3:0. Toto sú pozápasové ohlasy...

Ilustračný obrázok k článku Futbalový klub Podbrezová: Historické víťazstvo v lige je také naše kajšmentke
Zdroj: TASR

V Podbrezovej sa v sobotu odohrali historicky prvé pohronské derby v lige. FK Dukla Banská Bystrica vstupovala to zápasu ako favorit. Vo Fortune lige totiž v predchádzajúcich troch zápasoch neprehrala. Železiari boli pritom na tom naopak a stále čakali na prvé body. Napokon sa ich aj dočkali. Vyhrali 3:0. Čítajte v článku Prekvapivé horehronské derby: Stretnutie Podbrezovej s Duklou po prvýkrát v najvyššej súťaži.

Stena, o ktorú sa všetko roztriešti

„Historické víťazstvo v lige je také naše kajšmentke. Aj o ňom každý hovorí,“ zhodnotil Miroslav Čief na oficiálnom webe FO ŽP Šport Podbrezová. „Kapitán Minčič pripomínal stenu, o ktorú sa roztriešti všetko, čo prejde okolo. Nepriechodná veža našej obrany by na ihrisku možno aj život položila za toto mužstvo, len nech sa už konečne dočká dobrého výsledku. Fantasticky hral Milan Harvilko. Presne toto chalani medzi sebou potrebovali, napádať, behať, ísť hore s každým útokom, doslova jazdiť po ihrisku a strhnúť ostatných. Aj publikum. Na Milana sa usmialo šťastie pri gólovej situácii, potom bol ako víchor. Bol všade. Obrancom sa z jeho pohybu krútila hlava, zaväzovali a rozväzovali sa im kopačky a tak dookola, čo ho nevedeli brániť a nohami šermovali naprázdno za ním,“ hodnotí výkon železiarov.

„Chalani svojim zanietením pomohli aj 17– ročnému Tomášovi Galovi, ktorý vo svojom druhom zápase v lige ukázal, že vie. Ukradol loptu pri rozvláčnej a naivnej rozohrávke obrancom Dukly, potiahol ju, prihral a potom sa už len pozeral na Nworahove oslavné saltá. Tento mladík okrem iného ukázal, že v klube sa s mládežou robiť oplatí. A ostatným svojim vrstovníkom to, že nič nie je nemožné, len treba makať,“ uvádza na webe klubu.

Veľa chýb a slabé výkony

Banskobystrickí futbalisti si po zápase sypali popol na hlavy. Ako informoval oficiálny web FK Dukla Banská Bystrica, hráči vedení trénerom Norbertom Hrnčárom absolútne nezvládli vstup do zápasu. Pred plným štadiónom prehrávali už v 6. minúte dvojgólovým rozdielom – najprv sa po nedôslednom bránení zblízka presadil bývalý hráč Ľuboš Kupčík, aby o minútu nato zvýšil už na 2:0 pre Železiar Milan Harvilko. „Nezachytili sme úvod stretnutia. Bolo hrozné, ako sme tak rýchlo inkasovali. Oba góly padli po našich chybách, domácim sa odvtedy hralo ľahko, navyše ich hnalo dopredu publikum. My sme to nezvládli a v prvom polčase sme hrali zle. Nevychádzalo nám nič,“ hľadal slová záložník Michal Faško.

Tréneri a akiste i samotní hráči nepredpokladali, že stretnutie bude mať takýto scenár. Oživenie prišlo neskôr v druhom polčase, podpísalo sa pod to dvojnásobné prestriedanie a zvýšená aktivita zo strany Dukly. Bolo to však málo. Hráči Podbrezovej sedeli pevne v zápasovom sedle a v závere pridali aj tretí gól z kopačky Nworaha.

„Mali sme iné predstavy o tomto zápase, do každého vstupujeme s cieľom vyhrať ho, ale po takomto výkone hlavne v prvom polčase sme na výhru nemali nárok. Prevláda v nás sklamanie, ale určite sa z tohto zápasu poučíme a lepšie sa pripravíme na ďalšieho súpera,“ podotkol Michal. Ani brankár Peter Boroš nejasal od radosti. „Nezachytili sme úvod stretnutia a už sa to s nami viezlo. Nevedeli sme sa dostať do zápasu, domáci boli na koni a zápas doviezli do víťazného konca. My sme urobili veľa chýb a nepodali sme dobré výkony, nikto z nás,“ pomenoval príčinu prehry banskobystrický brankár, ktorý sa stihol predviesť niekoľkými spoľahlivými zákrokmi, popritom, ako trikrát lovil loptu zo svojej siete.

Zdroj: FO ŽP Šport Podbrezová, FK Dukla Banská Bystrica

Horehronské derby
13
Galéria
Zdroj: TASR
Horehronské derby
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM