Katarína Oravská Samospráva

Golfové odpalisko vs. kúpalisko: TAKTO krotí búrlivú diskusiu brezniansky primátor

Myšlienka vybudovať golfové odpalisko s lyžiarskym vlekom pre najmenších rozdelila Brezňanov. Vyvolala búrlivú diskusiu, v ktorej viacerí obyvatelia žiadajú radšej kúpalisko. Reagovať sa rozhodol aj primátor mesta.

Ilustračný obrázok k článku Golfové odpalisko vs. kúpalisko: TAKTO krotí búrlivú diskusiu brezniansky primátor
Zdroj: TASR

Myšlienkou vybudovať golfové odpalisko s lyžiarskym vlekom pre malých Brezňanov na Banisko sa na ostatnom zastupiteľstvo oboznámili mestský poslanci. Žiadateľ by si totiž pre tento účel chcel prenajať časť pozemku od mesta. Hoci jeho žiadosť poslanci len zobrali na vedomie a nič zatiaľ neprenajali, obyvatelia mesta na to búrlivo reagovali v komentároch pod našim článkom na facebooku. Podľa viacerých je to zbytočné a radšej by uvítali kúpalisko.

S kúpaliskom nikto neprišiel

Na diskusiu sa rozhodol reagovať aj samotný brezniansky primátor Tomáš Abel. „Chcem zareagovať na prebiehajúcu diskusiu k téme golfového ihriska na Banisku a vybudovaniu kúpaliska,“ napísal na svojom facebooku.

„Na poslednom zastupiteľstve bola prerokovaná žiadosť pána Zvaríka o vybudovanie golfového ihriska na Banisku, ktorú poslanci zobrali na vedomie. Zámer sa ani neschvaľoval a ani sa nepovedalo áno alebo nie. Žiadosť bude prehodnotená mestským úradom (odbornými zamestnancami) a až následne môže byť predložená na rokovanie MsZ (tiež nemusí),“ ozrejmil Abel.

Ako pokračoval, všimol si, že Brezňania poukazujú na to, že by sme radšej mali mať kúpalisko a golfové ihrisko netreba.

„Je to samozrejme vec názoru. Musím však pripomenúť, že so zámerom vybudovať kúpalisko zatiaľ nikto neprišiel. Takéhoto investora radi privítame a žiadosť (ak bude mať reálny základ) podporíme. O uvedené však zatiaľ zo strany súkromných investorov záujem nebol,“ pripomenul brezniansky primátor.

Hľadajú vhodné plochy

Preto, ako ďalej Abel uviedol, momentálne pripadá do úvahy realizácia kúpaliska len cez mesto a z vlastných zdrojov.

„Jednou z úloh, ktorú som v predošlých mesiacoch uložil mestskému úradu, je aj nájsť vhodné plochy na vybudovanie kúpaliska, aquaparku (možné len s investorom) alebo prírodného (Bio) kúpaliska, ktoré sú dnes čoraz viac populárne. Na uvedenom pracujeme a verím, že sa nám to podarí,“ uspokojil obyvateľov Abel.

Ako dodal, po vytypovaní plôch treba začať so spracovaním štúdie, úpravou územno-plánovacej dokumentácie a prípravou projektu. Samozrejme, najdôležitejšie bude nájsť zdroje na realizáciu tak nákladnej akcie. Prisľúbil, že o výsledkoch budú priebežne informovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM