Aktualizované Správy

Hasiči v BBSK sú od polnoci v teréne, odstraňujú najmä popadané stromy

Hasiči zasahovali od polnoci do skorého štvrtkového rána v Banskobystrickom kraji niekoľkokrát pri odstraňovaní stromov, ktoré spadli na cesty v dôsledku hustého sneženia.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči v BBSK sú od polnoci v teréne, odstraňujú najmä popadané stromy
Zdroj: TASR

Výjazdy boli hlásené najmä v okresoch Krupina, Lučenec a Žarnovica. Podľa informácií z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici, strom odstraňovali zo štátnej cesty I/66 pri Hontianskych Nemciach, ako aj v samotnej obci.

Pri spadnutých stromoch boli aj v Novej Bani, vo Veľkých Stracinách v okrese Veľký Krtíš, vo Voznici a Hronskom Beňadiku v okrese Žarnovica a tiež na ulici J. Kráľa v Lučenci.

Padnuté stromy i stĺp

Strom z cesty likvidovali aj v Budči pri Zvolene. Cesta tam bola skoro ráno neprejazdná. V Lučenci na Zvolenskej ceste spadol zase na cestu rozhlasový stĺp.

Aktuálne hasiči zasahujú v Hontianskych Nemciach, kde pre padajúci ťažký sneh spadli na autobus elektrické káble, pričom hrozí vznik požiaru. Na mieste je momentálne päť hasičov s dvoma kusmi techniky.

Uzavreté prechody

Neupravenú a pre nákladnú dopravu ťažko prejazdnú cestu hlásia vodiči na horskom priechode Fačkov. Horský priechod Kremnické Bane je uzavretý pre všetku dopravu, vodiči to môžu obísť cez Zvolen a Banskú Bystricu.

Horské priechody Donovaly, Šturec, Vrchslatina a Šútovce sú uzatvorené pre nákladné vozidlá nad desať metrov dĺžky. Horské priechody v okrese Brezno sú prejazdné len s reťazami.

Sneženie v BB
6
Galéria
Zdroj: TASR

Výstraha 2. stupňa

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na výdatné sneženie počas štvrtka takmer na celom území Slovenska. Na niektorých miestach môže napadnúť až 40 centimetrov snehu. O výstrahách I. a II. stupňa informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

Podľa SHMÚ by najviac snehu malo napadnúť v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Nitrianskeho a Žilinského kraja. Taktiež sa môžu vytvárať záveje a snehové jazyky.

Výstrahy platia do 16. hodiny.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM