Kristína Kožiaková Samospráva

HLASOVANIE: Brezno odhalilo nové logo so zvonicou. Páči sa vám?

Počas osláv Dní mesta Brezna sme spoznali nové oficiálne logo mesta. Skladá sa z nadpisu Brezno a dominanty Brezna, zvonice na námestí. Čo naň hovoríte?

Ilustračný obrázok k článku HLASOVANIE: Brezno odhalilo nové logo so zvonicou. Páči sa vám?
Zdroj: Dnes24.sk

„Súčasťou tohtoročných osláv mesta bolo aj predstavenie nového loga (FOTO v galérii). Mestská veža – zvonica ako dominanta nášho Brezna, bude odteraz popri oficiálnych heraldických symboloch reprezentovať a dotvárať vizuálny štýl mesta. Autorom tohto nového grafického vizuálu je šikovný kreatívec Ľuboš Pohančaník z Brezna,“ informovala radnica na svojej oficiálnej facebookovej stránke

Ako sme sa dozvedeli od viceprimátorky Petry Dzurmanovej, s návrhom loga prišiel sám umelec a vedeniu mesta sa páčilo. „Zvonica je dominantou nášho mesta a preto sme si logo osvojili a budeme ho aj používať,“prez­radila.

V súvislosti s novým logom vznikla aj omaľovánka pre deti s dominantami mesta.„Na každej strane je aj nové logo mesta a pri každej dominante je text, ktorý pripravila Ivica Krištofová z Horehronského múzea,“ pokračovala viceprimátorka.

Podľa jej slov bolo motiváciou aj to, že mestský úrad navštevuje veľa predškolákov v súvislosti s témou Moje mesto. Deti sa vraj často pýtajú, ako funguje primátor a Mestský úrad, aké sú dominanty mesta. „Takouto hravou formou by sme chceli, aby sa naučili niečo o histórii mesta,“ prezradila Dzurmanová.

A čo hovoríte na nové logo mesta vy? Páči sa vám alebo nie? Vyjadrite sa v našom hlasovaní!

Môže vás zaujímať:

Významné míľniky Brezna v prúde času. Udalosti posledných 50 rokov v kocke

Nové logo mesta BREZNO
1
Galéria
Zdroj: Ľuboš Pohančaník
Páči sa vám nové logo Brezna? Ano
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM