Katarína Oravská Rôzne

Horehronci sa budú od štvrtka veseliť na 526. Ondrejskom jarmoku: Na svoje si prídu aj gurmáni

Horehronské mesto Brezno otvorí brány svojho tradičného 526. Ondrejského jarmoku vo štvrtok 27. novembra o 08.00 h. Jarmok potrvá do soboty (29.11.) do 16.00 h.

Ilustračný obrázok k článku Horehronci sa budú od štvrtka veseliť na 526. Ondrejskom jarmoku: Na svoje si prídu aj gurmáni
Foto: Katarína Oravská

Na Námestí gen. M. R. Štefánika, na ulici Boženy Němcovej, Švermovej ulici a časti ulice Malinovského čaká na návštevníkov vyše 260 stánkov s rozmanitým tovarom. Ponuku Ondrejského jarmoku obohatia remeselné výrobky, drevené, prútené, či ľudové výrobky z kože, olejomaľby, obrazy, vyšívané obrusy, črpáky, adventné vence a množstvo vianočných aranžmánov.

Počas jarmočných dní si v Brezne prídu na svoje aj gurmáni, pretože okrem tradičných pochúťok budú stánky s občerstvením ponúkať aj klasické slovenské jedlá – halušky s bryndzou, baraní perkelt a guláš, syry, oštiepky, parenice a zbojnícke klobásy, ako i ďalšie špeciality zo salaša na Zbojskej.

V sobotu Ondrejský jarmok vyvrcholí. O neopakovateľnú jarmočnú atmosféru sa už od 09.00 h postará tradičný gazdovský dvor so zabíjačkou, ľudovou muzikou a kapustnicou. V tento deň zahrá a zaspieva Kučeravý javor z Pohronskej Polhory, Krnohári Brezno, Veselí chlapci z Horehronia a Pančíkovci z Čierneho Balogu.

Ako informoval brezniansky magistrát, počas jarmočných dní budú v centre mesta platiť viaceré dopravné obmedzenia. Úplná uzávera platí pre ulice Boženy Němcovej a Laskomerského, časť ulice Malinovského – od križovatky s ulicami ČSA a Laskomerského – v čase od 05.00 h do 22.00 h. Štátna cesta bude prejazdná bez ďalších obmedzení.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM