Eliška Šándorová Samospráva

FOTO: Horehronská metropola podporuje umeleckú činnosť detí, podala pomocnú ruku

Základná umelecká škola v Brezne (ZUŠ) už využíva vynovený objekt pre tanečný a literárno-dramatický odbor.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Horehronská metropola podporuje umeleckú činnosť detí, podala pomocnú ruku
Zdroj: Mesto Brezno

Na základe žiadosti Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Brezne, ktorú navštevuje viac ako 500 žiakov, ešte vlani začala s rekonštrukciou vlastného objektu na Nálepkovej ulici.

Elokované pracovisko už v týchto dňoch slúži pre vyučovanie tanečného a literárno-dramatického odboru. Informoval o tom brezniansky magistrát.

Malí i dospelí

Vysunuté priestory ZUŠ bude v aktuálnom polroku navštevovať celkovo 109 žiakov prevažne prvého stupňa, no miesto tam nájdu i dospelí študenti.

Výchovno-vzdelávací proces zabezpečuje päť kvalifikovaných učiteľov. V zrenovovanom objekte sa nachádzajú dve tanečné sály, spoločná divadelná sála s malým javiskom, dve triedy, zborovňa pre učiteľov či šatne vrátane spŕch.

„Verím, že do konca školského roka doplníme všetky učebné pomôcky. V tanečných sálach sú už nainštalované zrkadlá a umiestnený základný inventár. Zariadené sú i triedy literárno-dramatického odboru, doriešiť ešte musíme napojenie na telekomunikačné siete,“ konštatovala riaditeľka ZUŠ Gabriela Pravotiaková.

Nové priestory ZUŠ
13
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno

Nemali priestory

Vyzdvihla fakt, že tanečný odbor získal vlastné priestory, ktoré doteraz absentovali. „Od jeho vzniku sa vyučovalo v skúšobni folklórneho súboru Mostár, za čo veľmi pekne ďakujeme a tiež Speváckemu zboru mesta Brezna a Divadelnému súboru Jána Chalupku, vďaka ktorým mohli v prvom polroku tohto školského roka naše dva odbory fungovať,“ dodala Pravotiaková.

Premiestnením literárno-dramatického odboru sa v budove ZUŠ na Krčulovej ulici uvoľnili priestory, ktoré využijú malí či veľkí hudobníci.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM