Správy

Horský priechod Vrchslatina je uzatvorený pre nákladnú dopravu

Horský priechod Vrchslatina a cesta II/529 vedúca z horského priechodu do Brezna sú uzatvorené pre nákladnú dopravu.

Ilustračný obrázok k článku Horský priechod Vrchslatina je uzatvorený pre nákladnú dopravu
Zdroj: TASR

Vozidlá nad desať metrov dĺžky neprejdú ani horským priechodom Šútovce. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej webovej stránke. Zároveň upozorňuje, že v okrese Poprad sa na cestách nachádzajú snehové záveje.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je najmä v hornatejších oblastiach sčasti pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov.

Na cestách II. a III. triedy sa miestami nachádza do päť centimetrov snehu. Zľadovatený sneh do troch centimetrov sa miestami nachádza na ceste III/2530 Hodruša-Hámre – Žarnovica.

Podľa SSC sú horské priechody zjazdné, nachádza sa tam od jedného do troch centimetrov snehu, na horských priechodoch Vrchslatina a Podspády do piatich centimetrov.

Na horskom priechode Herlianske sedlo je na vozovke čerstvý sneh do výšky piatich centimetrov. Zľadovatený sneh do troch centimetrov sa nachádza na vozovke horského priechodu Cukmantel.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM