Katarína Oravská Samospráva

Horúčavy v meste: Osviežiť sa môžete v pitných fontánkach, úradníci majú pružný pracovný čas

Meteorológovia varujú pred tropickými horúčavami. Niektoré mestá na Slovensku už prijali kvôli týmto páľavám mimoriadne opatrenia. Zisťovali sme, ako to je v Brezne.

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy v meste: Osviežiť sa môžete v pitných fontánkach, úradníci majú pružný pracovný čas
Zdroj: Webnoviny.sk

„Mesto zatiaľ neplánuje prijať mimoriadne opatrenia. Na námestí sú inštalované dve pitné fontánky, ktoré sú verejne dostupné všetkým,“ povedala pre Brezno24 vedúca kancelárie primátora Dana Kmeťová. Fontánky sú podľa nej sú v dostatočnej miere využívané a momentálne postačujúce. Horúce počasie vplýva aj na povrch vozoviek. „Pri extrémnych teplotách Technické služby realizujú postreky miestnych komunikácií,“ doplnila Kmeťová.

Napriek pružnému pracovnému času vás vybavia

Zamestnanci mestského úradu majú pružný pracovný čas, takže môžu využiť aj v horúčavách možnosť prispôsobiť si prácu predovšetkým v popoludňajších hodinách. „Napriek tomu je chod mestského úradu zabezpečený tak, ako sú uvedené stránkové hodiny. Teda aj v stredu do 16.30 h,“ upozornila Kmeťová.

Zdroj: TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM