Katarína Oravská Iné športy

Huculskú stezku zakončili na Zbojskách: Suverénne najlepšou sa stala Simona Cabanová na Lalke

Cez víkend sa konala posledná súťaž zo série Huculská stezka 2013. Jazdci na svojich koňoch prekonali prekážky na viac ako dvojkilometrovej stezke. Súťažili aj v parkúre a dostihu.

Ilustračný obrázok k článku Huculskú stezku zakončili na Zbojskách: Suverénne najlepšou sa stala Simona Cabanová na Lalke
Foto: Katarína Oravská

V malebnom prostredí Zbojníckeho dvora Salašu Zbojská sa v sobotu konala Huculská stezka. Program súťaží doplnili vystúpenia country skupiny Tulibanda a country tanečnej skupiny Colorado. S tanečníkmi Colorada si mohli zatancovať aj návštevníci a naučiť sa tak pár tanečných krokov.

Štartovalo 14 dvojíc

V prvom preteku Huculská stezka štartovalo 14 dvojíc. Na 3. mieste sa umiestnil Patrik Vlček s hucolom Kubom z miestneho Salaša Zbojská s časom 11 minút a 17 sekúnd a piatimi trestnými bodmi. Striebornú pozíciu obsadila dvojica Angelika Tulisová a Mišo, Salaš Zbojská (5 trestných bodov; 10, 50). Prvá skončila s čistou jazdou Simona Cabanová s kobylou Lalka (15, 15).

V parkúre dominovali ženy

V Huculskom parkúre obsadila bronzovú priečku Simona Cabanová na Lalke (38, 40). Na druhom mieste skončila Kristína Šajgalíková so Samom (38, 19). Víťazkou tejto disciplíny sa stala Angelika Tulisová s Mišom (28, 16).

Dostih

V dostihu bola tretia Dominika Cabanová s kobylkou Peťa. Druhá dobehla Simona Cabanová na Lalke. Dostih vyhral Patrik Vlček na huculovi Majovi.

Detská stezka

Štrnásť dvojíc štartovalo aj v súťaži Detská stezka. Tretie miesto obsadila Katarína Molčanová so Samom (2, 57, 20). Strieborná skončila Tamara Hámorová na Kate (2, 54, 19). Zlato patrilo Nine Kovalčíkovej na Mišovi (2, 46, 40).

Celoročná súťaž

V rámci celoročnej súťaže Huculská stezka 2013 sa malo konať dokopy 5 podujatí. Dve podujatia však boli zrušené, resp. preložené sa september. Hodnotili sa teda podujatia v Sklenom, v Brezne na Lúčkach a v prostredí sedla Zbojská. Celkovo teda v súťaži skončila tretia dvojica Dominika Cabanová a Peťa z farmy Cabanovcov v Rohoznej (21b). Druhé miesto obsadila Angelika Tulisová s Mišom zo Salaša Zbojská (23b). Na prvom mieste sa umiestnila Simona Cabanová na Lalke z farmy Cabanovcov z Rohoznej (26b).

Huculská stezka
1
Galéria
Huculská stezka
39
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM