Kristína Kožiaková Rôzne

Ivana z Brezna precestovala kus sveta, očarila ju Ázia: Pečené tarantuly, či objatie so slonom nie je všetko! FOTO

Mladá cestovateľka z Brezna miluje Áziu a za rok precestovala 10 európskych krajín. Cestovanie vníma ako formu vzdelávania, slobody a relaxu, spoznávania nielen okolitého sveta ale predovšetkým seba samej.

Ilustračný obrázok k článku Ivana z Brezna precestovala kus sveta, očarila ju Ázia: Pečené tarantuly, či objatie so slonom nie je všetko! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Ivana Turčanová (33) je v jej mladom veku už skúsená cestovateľka. Precestovala takmer pol sveta. Ženie ju túžba spoznávať niečo nové, zažiť nejaké dobrodružstvo a vidieť na vlastné oči ako žijú iní ľudia. Predovšetkým nestáť na jednom mieste, ale posúvať sa v poznávaní vpred.

„Tak, ako každý človek v dnešnom uponáhľanom svete, má občas potrebu uniknúť z každodenného stereotypu, tak aj ja som vždy pociťovala túžbu na chvíľu vypnúť a niekam vycestovať.“

Plnenie snov

Ivanin sen bol vždy precestovať celú Európu.„Zo začiatku som cestovala tam, kde som mala kamarátov. Vyhľadávala som miesta, kde sa dali kúpiť lacné letenky, ubytovanie a podobne,“ hovorí o svojich cestovateľských začiatkoch. „V jednom roku sa mi podarilo navštíviť až 10 európskych krajín.“

Momentálne je Ivkinou srdcovou záležitosťou Ázia. „Priťahuje ma práve svojou odlišnosťou vo všetkých smeroch – od klimatických podmienok, kultúry, náboženstva, ľudí až po zaujímavé stavby, či exotické jedlá.“

Úsmev na tvári

„Každá krajina, ktorú som doteraz navštívila, zanechala v mojom srdci množstvo spomienok.“ Niekde to boli pamiatky, ktoré vyrážajú dych, niekde ľudia, ktorí menia pohľad na krajinu či náboženstvo, niekde zvyky, tradície či jedlá, na chuť ktorých nikdy nezabudne.

Mám úsmev na tvári, keď si spomeniem: …ako vietnamské deti jedli naše Bonpari, ako som v Singapure chovala žirafu, pohladila leva, dostala pusu od tuleňa a ako som v rukaviciach jedla najsmradľavejšie ovocie na svete (durian), ako som na Bali v Indonézii zažila ilegálne kohútie zápasy a plavbu za delfínmi na katamaráne v šírom mori, ako som v Kambodži ochutnala pečenú tarantulu a iné predtým žijúce tvory a ako ma v Thajsku na pláži objímal sloník.

…a kam teraz?

„Začiatkom novembra máme naplánovaný Izrael a Jordánsko.“ Sú to krajiny v oblasti Juhozápadnej Ázie. Izrael resp. Svätá zem je krajina s bohatou historickou minulosťou.

S Ivkou sa o jej cestovateľských zážitkoch a plánoch budeme rozprávať ďalej a informácie vám prinesieme v ďalších článkoch.

Môže Vás zaujímať:

Parádny úspech Ivky (29) z Brezna: Roky driny a odriekania stáli za to, pozrite to telo! FOTO

Kozmetička Mija z Brezna bude reprezentovať Slovensko: Konkurencii pri jej modelke len padla sánka! FOTO

Cestovateľka Ivka sa podelila o svoje TOP fotky zo súkromného archívu!
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM