Tlačové správy

Jaroslav Demian, kandidát na primátora: Aj keď som v Bratislave, denne pracujem pre naše mesto!

KOMENTÁR - Po štyroch rokoch opäť pristúpime k volebným schránkam a zvolíme si primátora a poslancov mestského zastupiteľstva, ktorí budú nasledujúce štyri roky spravovať naše mesto. Toto obdobie bude pre ďalší rozvoj Brezna mimoriadne dôležité.

Ilustračný obrázok k článku Jaroslav Demian, kandidát na primátora: Aj keď som v Bratislave, denne pracujem pre naše mesto!
Zdroj: Dnes24.sk

Sme totižto na začiatku nového programovacieho obdobia EÚ, kedy i mesto Brezno bude môcť čerpať na svoj rozvoj prostriedky európskych fondov. Jedinečná príležitosť! Samozrejme, úspešní budú tí, čo sú pripravení a schopní projekty realizovať.

Minulé obdobie bolo pomerne ťažké, poznačené finančnou a hospodárskou krízou, ktorá zasiahla aj naše mestá a obce. Mojou snahou bolo, aby reálny pokles príjmov mesta ste, vy občania, pocítili čo najmenej. Zachovali sme všetky služby financované z rozpočtu mesta, no menej prostriedkov nám ostalo na rozvojové projekty a aktivity. Aj preto sme sa zamerali práve na prípravu a realizáciu projektov, ktoré boli zväčša financované z fondov EÚ či štátneho rozpočtu. Získali sme tak milióny eur.

Mojou prioritou aj do budúcna bude, aby sme vlastné zdroje použili hlavne na spolufinancovanie rozvojových projektov, ktorých hlavným zdrojom financovania budú financie z EÚ. Žiaľ, nikdy príjmy mesta nebudú kryť všetky potreby a požiadavky na opravy, investície do mestského majetku, dobudovania infraštruktúry, či bežný chod mesta. Preto to vždy bude o prioritách, bude to o tom čomu v danom čase dáme prednosť. Presadzovať budem hlavne investície zamerané na zlepšenie dopravnej infraštruktúry, investície do nášho školstva, investície do oblasti skvalitnenia životného prostredia a rozšírenia občianskej vybavenosti našich sídlisk.

Doba je veľmi rýchla, prináša mnohé výzvy, ktoré môžu Brezno posunúť zas o kus dopredu. Chce to schopných a zodpovedných ľudí. Som rád, že v mojom okolí takýchto ľudí mám a spoločne riešime a realizujeme mnohé projekty. Samozrejme riešime a realizujeme ich spolu s Vami, s Vašim porozumením a podporou. Bez nej to nejde!

Niektorí tvrdia, že som v meste menej, že menej sedím na úrade, v kancelárii, že sa ku mne nevedia dostať. Nie je naozaj jednoduché zladiť všetky moje aktivity, práca primátora a poslanca NR SR je sama o sebe náročná. Zároveň zastupujem mesto v rôznych organizáciách či obchodných spoločnostiach, som členom aj Správnej rady našej nemocnice. Ubezpečujem Vás, že všade a na všetkých úrovniach a pozíciách sa snažím robiť v prvom rade v prospech mesta Brezna. Akýkoľvek primátor alebo starosta vie, že veľa vecí (aj financie) sa vybavujú buď v Banskej Bystrici alebo v Bratislave. Dnes je to v prvom rade o včasných informáciách a kontaktoch. A ja, aj keď som v Bratislave, denne pracujem pre naše mesto! Brezno je mojou prioritou. V čase keď som v Brezne nemám problém stretnúť sa so skupinami a s jednotlivcami (čo môžu mnohí potvrdiť ) pri riešení ich problémov. Veľakrát i bez toho, že by si museli so mnou dopredu dohodnúť termín stretnutia. Jednoducho prídu a riešime.

Do budúcna, určite urobím kroky vedúce k redukcii mnou súbežne vykonávaných funkcií! Vnímam a rozumiem aj výhradám, že jeden človek pri súbežnom výkone viacerých funkcií poberá viac platov. Ja to dnes využívam aj na to, že priamo finančne podporujem činnosť rôznych spoločenských organizácii, kultúrnych telies a športových klubov či organizátorov rôznych spoločenských podujatí, ale aj jednotlivcov, ktorí sa prechodne dostali do zlej sociálnej situácii. Mohol by som byť konkrétny, no nebudem, lebo im tieto prostriedky dávam (darujem) bez toho, že by som čakal ich verejné poďakovanie. Venoval som knihy prváčikom našich základných škôl, organizujem aj návštevy študentov našich stredných škôl v NR SR, kedy hradím ich náklady na dopravu a pod. Z iniciatívy poslancov za stranu SMER- SD bude v parlamente prerokovaný návrh zákona, ktorý zavedie pravidlo, že primátor, ktorý je súčasne aj poslancom NR SR, bude mať len plat poslanca. Ja tento zákon podporím a budem zaň hlasovať. Veď nakoniec, v prípade súbehu funkcií usporím prostriedky v rozpočte mesta. A do účinnosti tohto zákona budem aj naďalej venovať minimálne polovicu svojho primátorského platu na podporu spoločensko-prospešných aktivít organizovaných v našom meste.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Jaroslav Demian, kandidát na primátora: Aj keď som v Bratislave, denne pracujem
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM