Katarína Oravská Samospráva

K dispozícii sú poukážky pre viac ako dvetisícpäťsto seniorov: Využívajú ich najmä v lekárňach

Oddnes si môžu breznianski seniori od mesta prebrať peňažné poukážky v hodnote 14 eur. Platné sú do polovice decembra. Uplatniť ich môžu vo viacerých prevádzkach. V praxi ich väčšinou využijú pri platbách v lekárni.

Ilustračný obrázok k článku K dispozícii sú poukážky pre viac ako dvetisícpäťsto seniorov: Využívajú ich najmä v lekárňach
Zdroj: TASR

„Mesto Brezno sa snažilo uspokojiť požiadavky a dopyt seniorov,“ znie odpoveď vedúcej kancelárie primátora Dany Kmeťovej na otázku, prečo tieto peňažné poukážky vôbec vznikli. Nejde pritom o žiadnu novinku. Seniorské poukážky majú už sedem rokov. Mesto ich poskytuje teda od roku 2008. V tomto roku je na ne v rozpočte vyhradená suma 38 689 eur. „Uvedené poukážky je možné využiť na služby v prevádzkach ako sú pedikúra, masáž, kaderníctvo, lekáreň. Najčastejšie sú využívané v lekárňach,“ povedala Kmeťová.

Seniori si môžu od prvého apríla prevziať celkovo sedem poukážok v hodnote 14 eur. Vyzdvihnúť si ich s dokladom totožnosti môžu v pokladni Mestského úradu Brezno. Seniori musia mať minimálne 65 rokov, ktoré dovŕšili v minulom roku. Musia mať trvalý pobyt v Brezne a nesmú mať voči mestu žiadne podlžnosti. Podľa Kmeťovej podmienky pre poukážkový systém spĺňa v meste Brezno 2 667 občanov.

Ako ďalej uviedla „poukážky v mestskej pokladni môže za seniora prevziať aj iná fyzická osoba, ktorá oprávnenosť prevzatia poukážok potvrdí dokladom totožnosti osoby, ktorú zastupuje a svojím dokladom totožnosti.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM