Katarína Oravská Kultúra

Karel Gott: Krásny človek plný elánu, pokory a úcty

Do Brezna zavítala legenda, akú naše mesto ešte nezažilo. Z publika sa ozýval búrlivý potlesk, mnohým fanúšikom sa splnil sen. Božský Kája vystupoval pred breznianskymi fanúšikmi vôbec po prvýkrát. Stihol si pozrieť aj naše okolie. Vieme, s akými dojmami od nás odchádzal.

Ilustračný obrázok k článku Karel Gott: Krásny človek plný elánu, pokory a úcty
Zdroj: Dnes24.sk

Aký je božský Kája? Ako sa mu u nás páčilo? Čo ho čakalo v zákulisí? Ktoré miesta u nás navštívil? Toto a oveľa viac prezradil organizátor koncertu Andrej Barančok z Aybee production.

Aký je Karel Gott, aké mal pocity pre koncertom?
Karel je neskutočné krásny človek plný energie a elánu, pokory a úcty. Bolo mi veľkou cťou pobudnúť v jeho blízkosti a rozprávať sa s ním. Pred koncertom bol plný očakávania, ako pred každým koncertom, ako ho príjme publikum. Pred tým breznianskym ich mal o to väčšie, nakoľko tu bol historicky po prvýkrát. Z reakcií publika bol očarený a bol veľmi šťastný, že ľudia počas koncertu nešetrili búrlivým potleskom, ktorý v Aréne Brezno znel počas večera niekoľkokrát.

Ako sa mu u nás páčilo?
Samotnú Arénu hodnotil na vysokej európskej úrovni. Bol vďačný za vrelé prijatie a milé pohostenie. V zákulisí ho čakala aj pravá Polomská tvarohová štrúdľa, ktorú pre neho pripravila práve pani, ktorá sa na Polomke venuje aj týmto sladkým dobrotám. Maestro má rád sladké a bol príjemne prekvapený z tohto milého prekvapenia, ktoré sme mu pripravili.

Akí boli diváci?
Atmosféra v Aréne bola neopakovateľná. Nestarnúce skladby spievali s maestrom všetky vekové generácie. Nejedno oko neostalo suché a mnohým návštevníkom sa splnil veľký sen, vidieť Karla Gotta bez toho aby museli cestovať stovky kilometrov do väčších miest.

Maestro navštívil aj naše okolie, kde bol a aké dojmy si od nás odnáša?
Deň koncertu strávil v okolí Chopku a obed si doprial na Tálskej bašte na Táľoch. Očarila ho naša príroda a hory. Jeho manažment vycestoval na moje odporúčanie na salaš Zbojská, kde si nevedeli vynachváliť ponúkané špeciality a niektoré výrobky si odniesli aj domov.

Aký má recept, na to udržať sa tak dlho na vrchole?
Jednoduchý: energia a radosť ktorú mu dodáva publikum.

Foto: Patrik Ratajský, Rado Hubert

Božský Kája v Brezne
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM