Rôzne

Každý hrnček teplého punču je aj dúškom pomoci pre malých pacientov

Záver roka a predvianočný čas má aj tento rok vďaka Lions klub Brezno charitatívny rozmer. Kúpou punču od lionistov pomôžete Natálke s detskou mozgovou obrnou.

Ilustračný obrázok k článku Každý hrnček teplého punču je aj dúškom pomoci pre malých pacientov
Zdroj: Mesto Brezno

Ak sa vyberiete do mesta a zastavíte na punč pri mestskej veži, malou finančnou čiastkou urobíte veľký skutok. Lions klub výťažok z predaja každoročne venuje ľuďom, ktorí pomoc iných potrebujú.

Pomoc pre Natálku

Tento rok môžete pomôcť 15-ročnej Natálke z Brezna, ktorá trpí Spastickou kvadruplegickou detskou mozgovou obrnou. Je imobilná, potrebuje pomoc pri všetkých sebaobslužných úkonoch a 24-hodinovú starostlivosť.

O Natálku sa stará mama a pomocnú ruku jej dáva aj mesto a jej opatrovateľská služba. Natálka žije spolu s rodičmi a dvomi súrodencami, ktorí sú žiakmi ZŠ na Pionierskej 2 v Brezne. Otec pracuje ako kachliar – kominár.

Ak chcete aj vy podať pomocnú ruku a prispieť Nátálke kúpou punču, pozostávajúceho z červeného vína, rumu, stopercentnej pomarančovej šťavy, škorice, klinčekov a pomaranča podľa originálnej receptúry, zastavte sa v stánku pri zvonici do 22. decembra počas pracovných dní od 10.00 do 21.00.

Pomoc aj pre Samka

Podobný zdravotný osud postihol aj 9-ročného Samka z Brezna, ktorý má detskú mozgovú obrnu a potrebuje pomoc pri všetkých sebaobslužných úkonoch.

Žije len s mamou a cez týždeň navštevuje Domov sociálnych služieb v Novej Bani. Mamka pracuje v Železiarňach Podbrezová ako robotníčka. Finančné prostriedky by využila na liečbu Samka v Centre Adeli v Piešťanoch.

Do pokladničky pre Samka môžete prispieť aj tretiu adventnú nedeľu, ktorú o 16.00 spestrí vystúpenie Speváckeho zboru mesta Brezna.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM