Katarína Oravská Samospráva

Komunálny voľby v Brezne v číslach: Pozrite, ako vzrástol počet kandidátov oproti minulosti

Nedeľná polnoc bola konečným termínom pre uzatvorenie kandidátnych listín nielen pre uchádzačov o post primátora miest, ale aj pre záujemcov o poslanecké mandáty. Koľko ľudí sa chce stať v Brezne mestským poslancom?

Ilustračný obrázok k článku Komunálny voľby v Brezne v číslach: Pozrite, ako vzrástol počet kandidátov oproti minulosti
Foto: Katarína Oravská

V Brezne je k dispozícii 21 poslaneckých miest, o ktoré sa zaujíma dokopy 96 občanov. Nezávislých kandidátov je 42 a dvanásť politických strán alebo koalícií nominovali 54 kandidátov. Pre Brezno 24 to povedala zapisovateľka Mestskej volebnej komisie v Brezne Janka Štulajterová. Oproti predchádzajúcim komunálnym voľbám záujem o poslanecké kreslá vzrástol. „V roku 2010 sa uchádzalo o post poslanca 93 kandidátov, z toho 28 nezávislých a kandidátku podalo osem politických strán a koalícií,“ priblížila vedúca kancelárie primátora Dana Kmeťová.

Tak ako v roku 2010 aj teraz sa o post primátora uchádza päť kandidátov. Zoznam tých súčasných nájdete v článku Poznáme mená kandidátov na primátora Brezna: PREHĽAD, kto zabojuje o naše hlas!

Menoslov kandidátov ešte nie je oficiálne k dispozícii. Známy bude po zaregistrovaní všetkých kandidátov a po zasadnutí mestskej volebnej komisie. Jej prvé zasadnutie sa uskutoční zajtra o 15:30 na mestskom úrade. Na ňom sa budú voliť predseda a podpredsedovia komisie, oboznámia sa so svojimi povinnosťami a zložia sľub.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM