Marcel Páleš Samospráva

Kotleba podal trestné oznámenie: Má podozrenie zo skartovania dokumentov na úrade BBSK!

Na úrade Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) má údajne dochádzať ku skartácii citlivých dokumentov a k vymazávaniu pevných diskov na počítačoch. Novozvolený šéf VÚC Marian Kotleba podal trestné oznámenie!

Ilustračný obrázok k článku Kotleba podal trestné oznámenie: Má podozrenie zo skartovania dokumentov na úrade BBSK!
Zdroj: TASR

Ako potvrdil člen predsedníctva Ľudovej strany Naše Slovensko Miroslav Belička, Marian Kotleba ako novozvolený predseda BBSK v tejto súvislosti podal v pondelok vo večerných hodinách trestné oznámenie na neznámeho páchateľa na polícii.

Príkaz na skartáciu dokumentov a mazanie údajov z počítača údajne mala vydať jedna z vedúcich odborov BBSK. Podľa Beličku to oznámil človek, ktorý mal príkaz vykonať, no bolo to v rozpore s jeho svedomím.

„Vnímame to ako reakciu na vyhlásenie, že medzi prvé kroky, ktoré plánuje vo funkcii urobiť, patrí poverenie hlavného kontrolóra BBSK kontrolou všetkých zmlúv na dodávku tovarov a služieb, presahujúcich hodnotu 2 660 eur. Sme presvedčení, že práve tieto snahy boli skutočným dôvodom, prečo sa odložilo aj piatkové skladanie sľubov a ustanovenie do funkcií novozvolených zástupcov BBSK,“ povedal Belička.

Hovorkyňa BBSK Monika Pastuchová reagovala, že ide o absolútny nezmysel. „Budeme s políciou veľmi radi spolupracovať. Úrad funguje v štandardnom režime, pracujeme na rozpočte, žiadna skartácia sa nedeje,“ povedala s tým, že podrobnejšie vyjadrenie vedenia kraja poskytne médiám krátko pred poludním.

Pastuchová odmieta obvinenia a trvá na dôvodoch, ktoré oznámili v pondelok 25. novembra. „Presunutie termínu zastupiteľstva malo jediný dôvod. A to ten, že viac ako štvrtina poslaneckého zboru, presne 11 poslancov písomne a dvaja ústne nám avizovali, že 29. november im nevyhovuje. Počkáme na termín, na ktorom sa zhodne väčšina poslancov,“ dodala.

Viac o odložení ustanovujúceho zastupiteľstva BBSK, na ktorom mali novozvolení poslanci aj župan skladať sľuby, sa dočítate TU!

  • global 24, tasr, webnoviny
  • Foto: ilustračné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM