Katarína Oravská Rôzne

Lavičkové sympózium: Umelci darujú Brezňanom svoje netradičné diela

Od piatka do nedele sa v Brezne uskutoční stretnutie umelcov pod názvom Lavičkové sympózium. Umelci budú vyrábať netradičné lavičky z dreva. Následne ich darujú mestu. Posedieť si na nich budeme môcť na nábreží Hrona.

Ilustračný obrázok k článku Lavičkové sympózium: Umelci darujú Brezňanom svoje netradičné diela
Zdroj: TASR

Desiati sochári, rezbári a výtvarníci z celého Slovenska budú počas víkendu bez nároku na odmenu vytvárať netradičné drevené lavičky, ktoré darujú obyvateľom mesta Brezno. Pozvanie na sympózium prijal aj známy výtvarník František Guldan.

„Lavičky budú následne osadené na nábreží Hrona neďaleko železničnej stanice. Nábrežie v Brezne je obľúbená lokalita, ktorú vyhľadávajú na prechádzky a oddych všetky vekové kategórie. Verím, že tvorivosť umelcov, ktorí prijali pozvanie na sympózium, ešte umocní atmosféru tohto miesta a Brezňania lavičky prijmú za svoje,“ povedala organizátorka sympózia a poslankyňa Mestského zastupiteľstva v Brezne Petra Dzurmanová.

Umelcov si budete môcť pozrieť naživo pri práci

Sympózium oficiálne začne v piatok 16. 8. 2013 o 10.00 hod. Bude prebiehať v záhrade klubu Bombura na Nám. M.R. Štefánika 16, kde počas celého víkendu bude možné vidieť umelcov pri práci.

„Sympózium sa uskutoční vďaka sponzorom. Touto cestou im vyslovujem veľké poďakovanie. Aj vďaka nim naše mesto získa zaujímavé umelecké diela, ktoré môžeme obdivovať, skúmať, porovnávať, vychutnávať, no najmä príjemne si na nich posedieť,“ dodala na záver Petra Dzurmanová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM