Marcel Páleš Správy

Ľudia vyjdú do ulíc: V predvečer inaugurácie Kotlebu sa chystá protest!

Vyslovenie novožupanského sľubu sa nezaobíde bez protestu. Nespokojní občania tak v predvečer inaugurácie vyjadria nesúhlas so zvolením Mariana Kotlebu za nového župana nášho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia vyjdú do ulíc: V predvečer inaugurácie Kotlebu sa chystá protest!
Zdroj: Dnes24.sk

V predvečer inaugurácie Mariana Kotlebu do funkcie župana Banskobystrického samosprávneho kraja – vo štvrtok (19. 12.) – sa protikotlebovská iniciatíva zapája do aktivity, ktorá sa odohrá vo viacerých mestách po Slovensku a Česku. Stretnutie nespokojných občanov sa uskutoční pod názvom Svetlo pre(d) VÚC.

Symbolické zapaľovanie sviečok prebehne na diaľku vo viacerých štátoch, keďže protestanti vysielajú svoju iniciatívu aj za hranice mesta či Slovenska vôbec. Chcú tak „vysloviť svoje Nie v každom štáte a za každých okolností.“ Ich sympatizanti sa ozývajú z rôznych krajín, kde na diaľku súhlasne s nimi tiež zapália sviečky.

Nespokojenci sa po novembrovom zapaľovaní sviečok na schodoch pri banskobystrickom Múzeu SNP a pod morovým stĺpom na Námestí SNP posunú o čosi ďalej. Pred bránou budovy BBSK (VÚC) na Námestí SNP opäť vyjadria odmietavý postoj voči minulosti nového župana Banskobystric­kého kraja.

Naša redakcia bude na mieste a z protestu vám prinesieme reportáž!

Pozrite si to v obrazoch: Takto to vyzeralo na proteste po zvolení Kotlebu za žu
10
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM