Jakub Forgács Komunálne voľby

Lunterovci spolu predstúpia pred novinárov: Vyjadriť sa chcú k voľbám

Pokúsi sa súčasný župan Ján Lunter obhájiť svoj post alebo bude kandidovať jeho syn Ondrej? Odpoveď sa dozvieme už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Lunterovci spolu predstúpia pred novinárov: Vyjadriť sa chcú k voľbám
Zdroj: TASR

V Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) zatiaľ nemáme potvrdeného ani jedného oficiálneho kandidáta na post predsedu BBSK. Už teraz sa však uvažuje o tom, či bude opäť kandidovať súčasný župan Ján Lunter alebo sa o tento post pokúsi zabojovať jeho syn Ondrej Lunter. Odpoveď by sme sa mali dozvedieť už v stredu.

„S ohľadom na množiace sa otázky ohľadom ďalšej kandidatúry na predsedu BBSK mi dovoľte oznámiť vám, že spoločná tlačová konferencia Jána Luntera a Ondreja Luntera sa uskutoční v stredu 23. februára o 10.30 hod. v Hoteli Národný dom (Národná 11, reštaurácia na prízemí),“ uviedla Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK.

Prednedávnom na našom portáli prebehol prieskum so 14 potenciálnymi uchádzačmi na post župana BBSK. Zatiaľ, čo Ján Lunter v ňom s 0,4 % hlasov skončil takmer na chvoste, jeho syn Ondrej Lunter sa s 22,3 % všetkých hlasov umiestnil na 2. mieste hneď za banskobystrickým primátorom Jánom Nosko (25,4 %).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM