Katarína Oravská Samospráva

Malá škola demokracie v Brezne: Odštartoval diskurz mladých s mestom

Komunita mladých v zastúpení Radou mládeže mesta Brezna odštartovala vzdelávacie a informačné podujatie Malá škola demokracie. Včera sa konala úvodná inštruktáž a priebežné zápisy záujemcov.

Ilustračný obrázok k článku Malá škola demokracie v Brezne: Odštartoval diskurz mladých s mestom
Zdroj: Webnoviny.sk

Podujatie bude pokračovať 14. a 15. júna prednáškovými blokmi o fungovaní a pôsobnosti miestnej samosprávy, prezentáciou základných dokumentov a agendy Brezna s diskusným fórom za účasti predstaviteľov mes­ta.

Mladí ľudia, zasadnú do lavíc, tentoraz do poslaneckých

V rámci podujatia sa zrealizuje situačné zasadnutie v štýle poslaneckého hlasovania na aktuálne témy mesta Brezna a komunity mládeže. „Účastníci budú môcť zažiť autentickú atmosféru rokovania priamo v mestskom úrade. Vyskúšajú si akademickú debatu a počas jedného dňa sa ocitnú v roli zástupcov mesta,“ povedal Marek Locek. Pre študentov a ostatnú miestnu mládež sú pripravené tiež rôzne prípadové štúdie a témy podľa ich záujmov zo života mesta, komunálnej politiky a vecí verejných.

Cieľom je aktívne občianstvo

Účastníci podujatia so dozvedia viac o príbehu mesta Brezno, o miestnej samospráve, čo riešia zástupcovia mesta a mnoho iného. „Cieľom je zažiť atmosféru rokovania a nebáť sa vyjadriť svoj názor a stať sa tak občanom, nie len obyvateľom,“ uviedol Locek. Podľa vyjadrenia Rady sa má z úvodného ročníka stať následne akreditovaný vzdelávací program pre špecializované činnosti v oblasti práce s mládežou. Podujatie Malá škola demokracie vzniklo s podporou Európskeho sociálneho fondu ako súčasť národného projektu KomPrax – Kompetencie pre prax , ktorý organizuje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Foto: ilustračné

Malá škola demokracie v Brezne, 2013
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM