Eliška Šándorová Správy

Máte vonku kvety? Pozor na prízemný mráz, pre Brezno platí výstraha

V piatok treba na väčšine územia počítať aj s ranným prízemným mrazom. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre okres Brezno výstrahu prvého stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Máte vonku kvety? Pozor na prízemný mráz, pre Brezno platí výstraha
Zdroj: TASR

Na Slovensku sa už ochladilo, miestami aj o 10 stupňov Celzia, cez víkend (28.- 29.4.) by však malo byť opäť teplo. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na Facebooku.

Chladnejšie počasie spôsobí studený front, ten so sebou prinesie aj dážď, prehánky a ojedinele búrky. V Tatrách môže i nasnežiť. V piatok treba na väčšine územia počítať aj s ranným prízemným mrazom.

V okrese Brezno sa vo výške 5 cm nad povrchom miestami očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –5 – 0 °C. Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny. Výstraha prvého stupňa platí v piatok od 04:00 do 07:00. V sobotu dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –3 – 0 °C, výstraha platí od 04:00 do 07:00.

„Ochladenie však bude len prechodné,“ píšu meteorológovia. S blížiacim sa víkendom začne na Slovensko opäť prúdiť teplý vzduch, v nedeľu s možnosťou prehánok či búrok.

Ilustračné foto, TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM