Šport

Medaila jej ušla o vlások! Paulínu Fialkovú delilo od bronzu 21 sekúnd

Vo vytrvalostných pretekoch na ZOH v Pjongčangu vybojovala biatlonistka Anastasia Kuzminová na 15 km trati striebornú medailu. Rodáčka z Brezna Paulina Fialková do posledných chvíľ bojovala o bronz!

Ilustračný obrázok k článku Medaila jej ušla o vlások! Paulínu Fialkovú delilo od bronzu 21 sekúnd
Zdroj: TASR

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová s dvoma trestnými minútami a odstupom 24,7 sekundy získala striebro vo štvrtkových vytrvalostných pretekoch na 15 km na zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu v Kórejskej republike.

Rodáčka z Brezna Paulína Fialková (25) obsadila s jedným nesklopeným terčíkom piate miesto, zaostala o 1:02,3 min. Išlo o jej životný športový výkon a komentátori ju označujú ako nasledovníčku Kuzminovej.

„Bolo to super, začala som síce s jednou chybou, ale potom to bolo skvelé. Som spokojná. Tá jedna chyba ma bude ešte dlho mrzieť. Keď som bola chorá pred olympiádou, nepočítala som s takýmto výsledkom. Bežecky sa to zlepšuje, v šprinte som ešte cítila chorobu, ale teraz to už je dobré,“ povedala pre RTVS v cieli Paulína Fialková.

Olympijskou víťazkou sa stala Švédka Hanna Öbergová. Kuzminová, ktorá bola strieborná aj v stíhačke, za ňou zaostala 24,7 sekundy, bronzová Nemka Laura Dahlmeierová o 41,2 sekundy. Piatu Paulínu Fialkovú (+1:02,3) delilo od bronzu 21,1 sekundy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM