Katarína Oravská Samospráva

Mesto bude odvolávať náčelníka mestskej polície: Vypísané je už aj výberové konanie

Len nedávno nastali organizačné zmeny na radnici. Dotkli sa 18 zamestnancov mestského úradu. Abel avizoval zmeny aj na mestskej polícii. Zastupiteľstvo bude najbližšie rokovať o odvolaní náčelníka. Vypísané je už aj výberové konanie na túto funkciu.

Ilustračný obrázok k článku Mesto bude odvolávať náčelníka mestskej polície: Vypísané je už aj výberové konanie
Foto: Katarína Oravská

Na radnici už prebehli prvé organizačné zmeny a vypísané boli aj výberové konania na pozície vedúcich zamestnancov mestského úradu. Organizačné zmeny sa dotkli 18 zamestnancov.

Podľa breznianskeho primátora Tomáša Abela má naše mesto s porovnateľnými mestami podstatne vyšší počet zamestnancov, ako je obvyklé. Mení sa tak trojstupňová riadiaca sústava na dvojstupňovú. Týmto sa znížil počet vedúcich zamestnancov z deviatich na šesť vrátanie prednostu. Ako povedal Abel, dôvodom je najmä efektivita práce a šetrenie finančných prostriedkov pri hospodárení mesta. Zmeny v meste však pokračujú.

„Racionalizáciu činností a finančných prostriedkov pripravujeme aj vo vzťahu k príspevkovým organizáciám mesta (Mestské kultúrne stredisko, Mestský športový klub, Technické služby…) a Mestskej polícii,“ uviedol Abel.

Už na najbližšom mestskom zastupiteľstve v pondelok podľa programu predloží Abel návrh na odvolanie náčelníka Mestskej polície Brezno. Mesto na svojom webe už zverejnilo aj výberové konanie na túto funkciu. Uchádzač musí spĺňať viacero predpokladov – ukončené vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, prax v riadiacej pozícií min. 5 rokov, bezúhonnosť, telesná a duševná spôsobilosť, zbrojný preukaz typu C. Taktiež musí poznať príslušnú legislatívu a predložiť koncepciu rozvoja bezpečnosti v meste.

Opatreniami chce mesto usporiť najmenej 150 tisíc eur ročne, ktoré by mali ísť na podporu rozvoja, rodiny, sociálnej oblasti, kultúry a športu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM