Katarína Oravská Samospráva

Mesto finančne podporí mladé talenty: Najšikovnejší si rozdelia slušnú sumu!

Žiaci, ktorí žnú úspechy na rôznych súťažiach, či už na Slovensku, alebo v zahraničí si môžu prilepšiť. Za to, že nám robia dobré meno, ich chce mesto finančne podporiť.

Ilustračný obrázok k článku Mesto finančne podporí mladé talenty: Najšikovnejší si rozdelia slušnú sumu!
Foto: Katarína Oravská

Poslanci schválili nariadenie o poskytovaní finančného príspevku pre mladé breznianske talenty. Návrh viceprimátorky Petry Dzurmanovej podporilo všetkých 17 prítomných poslancov. Ako zdôvodnila návrh vznikol ako reakcia na dopyt zo strany študentov aj pedagógov.

„Máme tu veľa talentovaných študentov, mladých ľudí, ktorí majú výborné výsledky v nadregionálnych, celoslovenských a niekedy aj v medzinárodných súťažiach. Beriem to tak, že je naša povinnosť im pomáhať, pretože sú obyvateľmi nášho mesta,“ povedala Dzurmanová.

Ako viceprimátorka pokračovala, v súčasnosti by sa mohlo uchádzať o tento príspevok približne 25–30 študentov. Žiadateľom o príspevok je žiak, ktorý navštevuje základnú alebo strednú školu pôsobiacu na území mesta Brezna, má 13–19 rokov, trvalý pobyt v našom meste, v predchádzajúcich dvoch rokoch dosiahol priemerný prospech do 1,85 a získal mimoriadne úspechy v celoštátnych kolách súťaží, predmetových olympiád alebo medzinárodné úspechy v rôznych súťažiach.

Pre tento účel bolo v tomto roku rozpočtovaných 3-tisíc eur a minimálne toľko by si mali mladé talenty rozdeliť aj v budúcnosti. Žiadosť je možné predložiť najskôr dva mesiace pred začiatkom školského roka, najneskôr do 15. septembra príslušného školského roka. Ale pozor v aktuálnom školskom roku 2014/2015 je možné žiadosť podať do 30. júna tohto roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM