Katarína Oravská Samospráva

Mestský poslanec D.Struhár: Pokiaľ sa nezmení myslenie, bude sa tu žiť ťažko

Pod volebný obvod č. 3 v Brezne spadá mestská časť Mazorníkovo. Za tento obvod poslancuje prvýkrát aj Daniel Struhár, a práve s ním sme sa aj porozprávali. Naši ľudia sa podľa jeho slov málo usmievajú a vždy niečo naháňajú, potom sú nervózni, unavení a znechutení.

Ilustračný obrázok k článku Mestský poslanec D.Struhár: Pokiaľ sa nezmení myslenie, bude sa tu žiť ťažko
Foto: Katarína Oravská

Ste relatívne ešte čerstvý mestský poslanec, darí sa vám napĺňať svoj volebný program?

Stále sa zatiaľ oťukávam, no návrhy ktoré som doteraz dal, prešli všetky. Uvidíme, ako bude pokračovať ich realizácia. Myslím si, že základným programom každého poslanca bolo zlepšiť životnú úroveň v meste po všetkých smeroch. Osobne si myslím, že sme na dobrej ceste posunúť mesto o niekoľko krokov ďalej. Len to potrebuje čas.

Zhodujú sa vaše predstavy o podieľaní sa na chode mesta s realitou?

Predstavy a realita sú úplne odlišné veci, keď cestujete a nemusí to byť akurát mimo Slovenska, tak vidíte, ako niekde v naozaj malej dedinke niečo bežne funguje a u nás to proste nejde…zatiaľ. Každá predstava sa dá však zrealizovať, ak sa bude dobre hospodáriť a pokiaľ sa bude zhodovať aj s predstavami iných poslancov.

Akí sú občania vášho volebného obvodu – Mazorníčania?

Tento región je, bohužiaľ, charakteristický tým, že ľudia sa tu málo usmievajú a vždy niečo naháňajú, potom sú nervózni, unavení a znechutení. Akoby mali určené zlé priority. Navyše nie sú zvyknutí spolupracovať a veľa očakávajú od ostatných. Najhoršou vlastnosťou je, že sa ľudia nevedia tešiť z úspechov druhých, skôr sú neprajní. Pokiaľ sa nezmení myslenie, bude sa tu žiť ťažko.

Keď som sa stal poslancom, čakal som, že mi budú občania dávať rôzne postrehy a návrhy, že ma budú oslovovať… Ja som naklonený myšlienke že poslanec má byť vidieť a každý má možnosť ho osloviť. No zatiaľ sa tak nedeje, česť výnimkám. Viem však, že v našom obvode je veľa šikovných a aktívnych ľudí, s ktorými do budúcna rátame pri realizácii rôznych aktivít, ktoré zlepšia život v našom obvode.

Čo vás v rámci vášho obvodu teší a naopak, čo vám chýba?

Čo ma teší si povieme o rok, keď budú nejaké výsledky. Čo mi chýba? Parkovacie miesta, zrenovované ihriská, miesta pre psíčkarov, telocvičňa, ruch na sídlisku ako dakedy…

Na čom sa v treťom obvode aktuálne pracuje?

Musíme sa prispôsobiť rozpočtu, tento rok to bude ešte náročné, vyskočili totiž položky, s ktorými nik nerátal. Teda čiastočné aktivity sa diať budú. Ráta sa s repasom starých zastávok, oddychovou zónou, športoviskami a podobne. Nie je to však jednoduché, mnohé akcie, ktoré by si mesto zaslúžilo sú nákladné a vieme ich urobiť len cez EÚ fondy a to je zložitý proces byrokracie a lobingu. No dá sa spraviť.

Aké plány máte vo svojom volebnom obvode do budúcna?

Také, aby som sa nemusel hanbiť :). Myslím, že doteraz bolo naše sídlisko a celkovo oblasť Brezna „za Hronom“ akoby cudzia, takže je tu čo naprávať. Hlavnou ideou je oživiť život v našom obvode, nechodiť domov len spať, ale aj žiť. Myslím, že za náš obvod sú v zastupiteľstve ľudia, ktorí súhlasia s týmto názorom a pomôžu mi, resp. pomôžeme si v realizácii krokov, ktoré naštartujú oživenie.

Na čo by si vo svojom obvode minuli peniaze, keby ste mohli?

Keby som mal neobmedzený počet peňazí? Spravil by som všetko :) Hlavne teda výmenu inžinierskych sietí, chodníky, parkovacie miesta, ihriská, priestor na relax a mnohé iné projekty. Do každej akcie však bude treba zapojiť ľudí a vytvoriť im možnosť realizovať sa, lebo prázdne chodníky, ihriská a telocvične nám budú k ničomu.

Pod volebný obvod č. 3 spadajú ulice Dolná, Horná, Jelšová, Krátka, Lúčky, Martina Benku, Mládežnícka, Mliekárenská, Mostárenská, Nová, Pestovateľská, Potočná, Šiašovo, Vrbová, Cesta osloboditeľov, Hlboká, Lúčna, MPČĽ, Rovne, 9. mája, Budovateľská a Poľná. Daný obvod zastupujú mestskí poslanci Miroslav Fašang, Martin Ridzoň, Eva Skačanová, Vladimír Strmeň, Jozef Tokár a Daniel Struhár, s ktorým sme sa o obvode rozprávali.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM