Katarína Oravská Správy

Mikuláš sa pochlapil: Priniesol Brezňanom snehovú nádielku

Okrem sladkostí do vyčistených čižiem priniesol Mikuláš Brezňanom aj poriadnu snehovú nádielku. Pri pohľade z okna už nevidíme zelenú trávu, ale kopu snehu, tak ako to cez zimu má byť.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš sa pochlapil: Priniesol Brezňanom snehovú nádielku
Foto: Katarína Oravská

Perinbaba sa hlási. Z noci do rána pribudlo v Brezne niekoľko centimetrov nového snehu. Všetko sa zahalilo do bielej. Pozrite sa, ako to aktuálne u nás vyzerá.

Podľa portálu zjazdnosť.sk sa na cestách nášho okresu nachádza čerstvý sneh o hrúbke 5 až 10 cm a miestami ide o kašovitý sneh. Zimné pneumatiky sú nutnosťou.

Výstrahy

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 2. stupňa pred vetrom a 1. stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi.

„Miestami sa na hrebeňoch hôr očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch 25 – 33 m/s,“ informoval SHMÚ.

Táto rýchlosť podľa meteorológv predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, preto by sme mali byť opatrní nielen na cestách. „Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ píše sa ďalej na stránke ústavu.

„V okrese Brezno sa očakáva miestami tvorba snehových jazykov a závejov,“ uvádza SHMÚ. Ich tvorba je v tejto dobe bežná. Predstavuje však potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity a môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Mikuláš sa pochlapil
5
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM