Katarína Oravská Rôzne

Mimoriadny parný vlak otvoril sezónu Čiernohronskej železnice: Pozrite, ako vyzerala cesta vyleštenou mašinkou

Letná sezóna Čiernohronskej železnice i Lesníckeho skanzenu odštartovala. Súčasťou otvorenia bol mimoriadny vlak. Pozrite, ako vyzerala cesta vyleštenou mašinkou.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadny parný vlak otvoril sezónu Čiernohronskej železnice: Pozrite, ako vyzerala cesta vyleštenou mašinkou
Zdroj: TASR

Čiernohronskej železnica v Čiernom Balogu otvorila už 24. letnú sezónu. Svoje brány rovnako otvoril aj Lesnícky skanzen vo Vydrovskej doline. Preň je to 13. sezóna. Pri príležitosti otvorenia sezóny vypravili aj mimoriadny vlak na trati Zvolen – Vydrovo a späť s prestupom v Hronci.

Zo zvolenskej železničnej stanice vyrazil o 6.29 h, stál v Sliači, Vlkanovej, Banskej Bystrici, Šalkovej, Slovenskej Ľupči, Lučatíne, Medzibrode, Brusne, Nemeckej, Dubovej, Lopeji, Podbrezovej, Chvatimechu a Hronci, kam mal príchod o 9.35 h.

Odtiaľ, o 10.00 h návštevníkov vláčik odveziezol až priamo do skanzenu vo Vydrove, kde ich už čakal bohatý kultúrny program a viacero sprievodných akcií. V kultúrnom programe vystúpili folklórne súbory, country skupina Vodopád a svoje umenie predviedli i sokoliari.

Mimoriadny parný vlak otvoril sezónu Čiernohrosnkej železnice
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM