Marcel Páleš Krimi Krimi

Mladý Banskobystričan Vlado (31) šoféroval pod vplyvom, musí ísť na protialkoholické liečenie!

Podmienečný trest odňatia slobody na štyri mesiace, 2,5-ročný zákaz šoférovania a povinnosť absolvovať ústavné protialkoholické liečenie potvrdil v stredu odvolací senát Krajského súdu v B. Bystrici pre Bystričana Vladimíra (31).

Ilustračný obrázok k článku Mladý Banskobystričan Vlado (31) šoféroval pod vplyvom, musí ísť na protialkoholické liečenie!
Zdroj: TASR

Policajti u neho zistili požitie alkoholu takmer jedno promile. U odsúdeného išlo už o tretí alkoholový delikt. Vladimír, ktorý viedol auto Suzuki Swift, policajti kontrolovali v jeho rodnom meste Brezno v marci tohto roku. V dychu mu namerali takmer jedno promile, čo znamená ľahkú opitosť.

Alkohol priznal, závislosť nie

Na súde požitie alkoholu priznal, ale závislosť odmietol. Súd ho uznal za vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a vymeral mu trest štyri mesiace odňatia slobody s podmienečným odkladom na jeden rok. Zároveň mu zakázal šoférovať na 2,5 roka a navyše mu uložil povinnosť absolvovať ochranné protialkoholické liečenie ústavnou formou.

Trest odsúdený prijal iba čiastočne. Odvolal sa proti rozhodnutiu o ústavnom liečení, ktoré mu súd uložil na základe posudku znalca. Zistilo sa totiž, že Vladimír je už čiastočne chorobne závislý na alkohole. Ambulantná liečba by u neho nemala nádej na úspech aj pre jeho nekritický postoj k závislosti.

Dva razy účastník nehody

Krajský súd odvolanie odsúdeného zamietol a prvostupňový rozsudok potvrdil. Už i vzhľadom na to, že je podľa vodičskej karty nezodpovedný šofér. Viackrát ho pokutovali za rýchlu jazdu a dva razy sa stal účastníkom dopravnej nehody, pričom šoféroval pod vplyvom alkoholu. Rozhodnutie odvolacieho senátu je právoplatné.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM