Katarína Oravská Samospráva

Most na Kuzmányho sa konečne dočkal: Kedy dokončia opravu?

Projektová dokumentácia na rekonštrukciu mosta na Kuzmányho ulici bola spracovaná ešte v roku 2012. Záver z jeho mimoriadnej prehliadky z minulého roka hovoril o havarijnom stave. Teraz most konečne opravujú.

Ilustračný obrázok k článku Most na Kuzmányho sa konečne dočkal: Kedy dokončia opravu?
Zdroj: Dnes24.sk

„Cestný most na Kuzmányho ulici ako súčasť cesty I/72 patrí v meste k najvyťaženejším, no dlhodobo zároveň najviac zanedbaným. V havarijnom stave bol hlavne ľavostranný chodník, kde reálne hrozilo jeho zrútenie a súčasne poškodenie jestvujúcich sietí,“ uviedol vedúci Útvaru primátora Slavomír Pôbiš.

Ako pokračoval, keďže stav mosta už bezprostredne ohrozoval bezpečnosť účastníkov cestnej dopravy a na moste boli opakovane vykonané nevyhnutné mimoriadne prehliadky, mesto podalo vo februári podnet na príslušný cestný správny orgán, aby nariadil nevyhnutné opatrenia na odstránenie havarijného stavu mosta.

Podľa Pôbiša, Odbor Cestnej dopravy a pozemnej komunikácie Obvodného úradu v Banskej Bystrici následne vydal rozhodnutie, v ktorom nariadil vlastníkovi stavby – Slovenskej správe ciest, uskutočniť nevyhnutné úpravy na stavbe.

„Na základe uvedeného bol potom vykonaný odborný statický posudok oprávnenou osobou a v súčasnosti už prebieha odstraňovanie havarijného stavu. To zahŕňa najmä sanáciu ľavostranného chodníka, stabilizáciu ľavostrannej rímsy a vybudovanie nového chodníka so zábradlím,“ opísal Pôbiš.

Práce naplánované v etape riešenia havarijného stavu by mali byť ukončené do konca júna. Celková rekonštrukcia mosta je naplánovaná na obdobie rokov 2016 až 2020.

Foto: MsÚ Brezno

Most na Kuzmányho rekonštruujú
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM