Kristína Kožiaková Rôzne

Mrazená pochúťka už láka aj Brezňanov: Obľúbené príchute aj úspech úplnej novinky!

Osviežujúcu pochúťku si vďaka hrejivému počasiu môžu ľudia vychutnať aj v týchto dňoch. Breznianski zmrzlinári už vo veľkom fungujú. Boli sme sa prejsť v meste, aby sme zistili, ktoré príchute sú najobľúbenejšie, ale aj, podľa čoho si vyberajú deti.

Ilustračný obrázok k článku Mrazená pochúťka už láka aj Brezňanov: Obľúbené príchute aj úspech úplnej novinky!
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci to v nedávnej dobe nevyzeralo na teplé a slnečné počasie, na zmrzline si už pochutnávajú mnohí. Dve prevádzky sú už otvorené dávnejšie, no minimálne na jedno otvorenie sa ešte môžeme tešiť.

Klasika s výkladom

Zmrzlina Medin funguje na svojom mieste, na námestí, už poriadne dlho. Okrem mrazenej pochúťky si tu pochutnáte aj na koláčiku, či dobrej káve. Na severnej časti námestia je na terase pred zmrzlinou pokoj.

Na otázku, ktorá príchuť je najlepšia, sa vraj nedá odpovedať presne. „Nedá sa to jednoznačne povedať, ale medzi najčastejšie predávané patrí určite citrón, čokoláda a punč. Zaleží aj od počasia. Keď je veľmi teplo, citrónová je určite TOP,“ prezradila nám pani zmrzlinárka.

Špecialitou v zmrzline s výkladom, ako ju volajú niektorí Brezňania, je zmrzlina energy. „Je to niečo ako energetický nápoj,“ ozrejmili nám v Medine.

Nová zmrzka

V kaviarni Da Vinci sa chystajú rozšíriť svoj sortiment o zmrzlinu. Ako ste si mohli všimnúť, z vonkajšej strany kaviarne je už zmrzlinový pult pripravený, ale zatiaľ si na zmrzke nepochutnáte. „Na zmrzlinu od nás, sa Brezňania môžu tešiť už v dohľadnej dobe,“ prezradili nám v kaviarni.

Experimenty na tržnici

Ďalšou obľúbenou zmrzlinou v našom meste je zmrzlina Pietro pri mestskej tržnici. Usmievavé dievčatá nám prezradili viac. „Okrem čokoládovej, citrónovej a punčovej, čo sú naozaj klasiky, sa míňa najviac príchuť kinder,“ povedali.

V Pietre radi experimentujú, a tak teraz ponúkajú novinku v podobe makovej zmrzliny, ktorá má vraj obrovský úspech.

Deti si podľa zmrzlinárok Veroniky a Ivicky pochutnajú najviac práve na zmrzline kinder.„Keď nevyhrá príchuť, tak je najlepšia akákoľvek ružová,“ smiali sa.

Špecialitkou v zmrzline Pietro je sorbet, ktorý si vyrábajú priamo na prevádzke z čerstvého ovocia. „Dnes máme v ponuke marhuľu s ríbezľou, ale najobľúbenejší je čučoriedkový a jahodový,“ dodali.

Môže vás zaujímať:

Nevídaný úspech folklórneho súboru z Horehronia: Priamo v Moskve obsadil prvé miesto!

Breznianske zmrzliny už v plnom nasadení: ktoré príchute sú top?
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM