Kristína Kožiaková Samospráva

Multifunkčné ihrisko aj inlajnová dráha: Breznianska radnica má takéto plány

Jednou z priorít mesta ja zatraktívnenie možností na voľnočasové aktivity. V Brezne by malo podľa radnice vyrásť zatiaľ najväčšie a najmodernejšie multifunkčné ihrisko. Pozrite, kde sa bude nachádzať.

Ilustračný obrázok k článku Multifunkčné ihrisko aj inlajnová dráha: Breznianska radnica má takéto plány
Zdroj: TASR

Podľa radnice je zatraktívnenie možností na voľnočasové aktivity pre súčasné vedenie mesta jednou z priorít. A tak sa popri rekonštrukcii existujúcich športovísk rozhodli v mestskej časti Mazorníkovo vybudovať nové multifunkčné ihrisko s umelou trávou, okolo ktorého postavia aj veľký inlajnový okruh. „Obidve stavby sú súčasťou projektového zámeru oddychovej zóny v prevedení, aké poznáme z väčších európskych miest. Tejto snahe už dalo zelenú aj mestské zastupiteľstvo,“ informovala zástupkyňa primátora Petra Dzurmanová.

Priestor vnútrobloku na Ul. 9. mája si predstavitelia mesta pre tento projekt, podľa nej, nevybrali náhodou. Je to územie s vysokou koncentráciou obyvateľov, ako stvorené na voľnočasové aktivity pre všetky vekové kategórie.

„Spomínaný vnútroblok plánujeme rozdeliť na aktívnu a kľudovú zónu. V kľudovej zóne by sa malo nachádzať posedenie pre rodičov s deťmi, nové prvky mestskej zelene a možno tiež vodná plocha. Aktívnej zóna bude zahŕňať oplotené a osvetlené multifunkčné ihrisko s mantinelmi, v ktorého blízkosti uvažujeme aj o ploche na menej dynamické športy, ako je napríklad petang. Tu by sa mohla športovo vyžiť aj staršia generácia našich občanov,“ takto opísal budúci vzhľad oddychovej zóny Peter Iľanovský z Investičného odboru Mestského úradu v Brezne.

Podľa daľších informácií z mesta, vyrastie okolo ihriska inlajnový okruh s dĺžkou približne 200 metrov. Súčasťou aktívnej zóny má byť aj dobudované detské ihrisko. Hoci je areál vnútrobloku projektovo riešený ako celok, jeho jednotlivé časti sa budú realizovať postupne a podľa aktuálnych finančných možností samosprávy.

Mestské zastupiteľstvo na zasadnutí, ktoré sa konalo 10.februára, schválilo zámer výstavby multifunkčného ihriska s predpokladanými nákladmi do 73 tisíc eur.

„Prioritným variantom je financovanie výstavby ihriska prostredníctvom dotácie z programu Úradu vlády Slovenskej republiky „Podpora rozvoja športu“, odkiaľ môže byť v prípade schválenia žiadosti poskytnutá dotácia v minimálnej výške 30 tisíc eur a maximálnej výške 50 tisíc eur. Na dofinancovanie projektu by boli zo strany mesta použité vlastné rozpočtové prostriedky,“ informoval primátor Tomáš Abel.

Ako sme sa ďalej dozvedeli, volení zástupcovia počítajú aj s variantom financovania celého projektu z vlastných zdrojov.

„Ak by sa tento úmysel podarilo zrealizovať, na Mazorníkove by vyrástlo najväčšie a najmodernejšie multifunkčné ihrisko v meste. Spolu s inlajnovým okruhom, ktorý mesto plánuje vybudovať s pomocou technických služieb vo vlastnej réžii, je to pre obyvateľov tejto mestskej časti ďalšia pozitívna správa,“ dodala Dzurmanová.

„Cieľom breznianskej samosprávy je prvú etapu projektu s multifunkčným ihriskom a inlajnovou dráhou zrealizovať do konca tohto kalendárneho roka.“

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM