Kristína Kožiaková Krimi

Muž chcel dôchodcu pri Brezne obrať o peniaze. Prečo nakoniec obišiel naprázdno?

Drzosť podvodníkov nepozná hranic. Pokus jedného z nich však prednedávnom neďaleko Brezna nebol úspešný. Nespoznáte muža podľa opisu polície?

Ilustračný obrázok k článku Muž chcel dôchodcu pri Brezne obrať o peniaze. Prečo nakoniec obišiel naprázdno?
Zdroj: Dnes24.sk

V Banskobystrickom kraji, podľa slov polície, v krátkom čase objasnili už tri prípady, kedy podvodníci okradli seniorov a policajti naďalej pokračujú v objasňovaní sérií týchto prípadov. Jeden prípad sa udial aj v našom okrese.

„Vo štvrtok sa neznámy muž pokúsil podvodným spôsobom získať peniaze od dôchodcu v obci Sihla v okrese Brezno. Predstavil sa mu, že je z elektrární a osobne mu prišiel vrátiť preplatok 100 eur,“ prezrádza na úvod krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Podľa jej slov muž vytiahol 500 eurovú bankovku a chcel naspäť výdavok vo výške 400 eur. „Keď dôchodca od podozrivého žiadal, aby preukázal svoju totožnosť a mal podozrenie, že bankovka je falošná, podozrivý vzal naspäť svoju bankovku a pokúsil sa dôchodcovi z rúk vytrhnúť aj výdavok, čo sa mu nepodarilo,“ uvádza sa v správe od polície.

„Po neúspešnom pokuse sa neznámy muž rozbehol k autu tmavej farby, ktoré stálo pred domom a odišiel. Neznámy muž bol veku približne 40 rokov, mal čierne vlasy so začínajúcou plešinou, oblečenú mal bielu košeľu a oblekové nohavice,“ konkretizuje hovorkyňa.

Môže vás zaujímať:

Nová mapa kriminality na Slovensku: Je brezniansky okres bezpečný?

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM