Kristína Kožiaková Rôzne

Na Horehroní bude poriadne horúco: Nočný útok hasičov aj svetelná fontána

Čoskoro sa v známej horehronskej obci dočkáme nevšednej akcie hasičov. Sily si zmerajú malí aj veľkí. A čo je najväčším lákadlom?

Ilustračný obrázok k článku Na Horehroní bude poriadne horúco: Nočný útok hasičov aj svetelná fontána
Zdroj: OZ HASIČ

V Polomke na futbalovom ihrisku si 2. júla si zmerajú sily dobrovoľní hasiči rôznych vekových kategórií. Ako nám prezradila jedna z členiek Dobrovoľného hasičského zboru v Polomke, Ivana Tokárová, Nočná súťaž je jediná a najväčšia nočná súťaž na Horehroní. Usporadúva sa už po 9.krát. 4. krát je spojený aj názov memoriál Michala Oceľa.

Priehľadné kade

„Zaujímavosťou a lákadlom hlavne pre divákov sú priehľadné kade, ktoré sme si vždy, konkrétne na túto súťaž požičiavali. Tento rok sme ich dostali ako darček a časť z projektu,“ prezradila nám Tokárová.

Podľa jej slov je pretek pre divákov atraktívny hneď pre niekoľko dôvodov. ***„Hlavne preto, lebo cez priehľadnú kaďu vidia prácu košiara priamo pod vodou. Ďalším dôvodom by mohli byť aj vysvietené základne zásahu, čo je takisto pekný pohľad,“** konkretizuje a dodáva, že pred začiatkom nočnej hasičskej súťaže je vytvorená hasičská fontána, ktorá je nádherne vysvietená.

Program aj pre batoľatá

Od 15:00 bude na programe súťaž „Mini železný hasič,“ ktorej sa môže zúčastniť každý od batoliat až po 100 rokov. „Sú tam 4 rôzne dráhy a sú vekovo rozdelené. Každý, kto si zmeria silu v tejto disciplíne dostane okrem sladkej odmeny aj darček,“ prezradila ďalej Tokárová.

Ako spomenula ďalej, súťažné družstvo z Polomky je medzi hasičmi naozaj slávne. Deti sa zúčastňujú aj tridsiatich súťaži za rok a v Polomke vychovávajú momentálne viac ako 40 dobrovoľných hasičov do dorasteneckého veku, čo ja naozaj úctyhodné číslo.

Na úvod bude hra Plameň, ktorá je určená pre deti od šesť rokov, ale v Polomke majú aj mladú hasičku, ktorá sa zapojí do súťaže aj napriek tomu, že má len štyri roky. Detský dobrovoľní hasiči sa predstavia v útoku s vodou.

Pozrite si komplet program:

  • 14:00 Súťaž mladých hasičov
  • 15:00 Mini železný hasič
  • 16:00 Ukážky hasiacich techník
  • 17:00 Ukážky prác záchranných zložiek
  • 19:00 Druhé kolo Horehronskej hasičskej ligy
  • 20:00 Skupina RETRO
  • 22:00 Začiatok nočnej súťaže

Môže vás zaujímať:

Víkend v Brezne netreba presedieť doma. Pestrá ponuka akcií v meste a okolí

VIDEO: Pohľady, aké len tak nezažijete. Úchvatný prelet z Laznej do Brezna

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM