Katarína Oravská Krimi

Na strednej škole došlo k výbuchu, študent utrpel devastačné poranenia ruky!

Polícia vyšetruje prípad, ktorý sa stal na jednej zo stredných škôl. V budove vzdelávacej inštitúcie došlo k výbuchu! Podľa mužov zákona študenti na toalete manipulovali s výbušnou látkou, pričom jeden z nich prišiel o prsty.

Ilustračný obrázok k článku Na strednej škole došlo k výbuchu, študent utrpel devastačné poranenia ruky!
Zdroj: Webnoviny.sk

Otrasné chvíle na strednej škole v Brezne. Na jednom zo záchodov v budove došlo dnes k výbuchu! „Dvaja 17-roční študenti dnes v priestoroch školy na toalete manipulovali s doposiaľ presne nezistenou výbušnou látkou, pričom došlo k výbuchu a následnému zraneniu mladíkov. Na mieste mali mať podľa doterajších zistení mladíci dve tuby s neznámou látkou. Po výbuchu jedna z nich zostala nepoškodená na mieste, pričom táto bola zaistená za účelom expertízneho skúmania. Skúmať sa však bude aj presné zloženie výbušnej zložky, ktorá explodovala. Podľa predbežného vyjadrenia pyrotechnických expertov išlo v tomto prípade o delostrelecký zapaľovač z delostreleckej munície z obdobia II. svetovej vojny.,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Ako ďalej Vašková pokračovala jeden zo študentov utrpel devastačné poranenia hornej končatiny, s ktorými bol prevezený do nemocnice a vzhľadom na závažnosť zranení sa musel podrobiť operačnému zákroku. V prípade druhého študenta by podľa doterajších informácii malo ísť o ľahké povrchové zranenia.

Na miesto bol vyslaný vyšetrovateľ a tiež pyrotechnici z Kriminalisticko-expertízneho ústavu. V súvislosti s prípadom začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia, zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a tiež prečinu ublíženia na zdraví. Bližšie informácie k prípadu bude možné podľa polície poskytnúť neskôr.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM