Katarína Oravská Iné športy

Na Táľoch hráčky z 34 krajín: Predstaví sa aj Falathová a Klimentová

Na piatom ročníku ženského golfového turnaja na Táľoch sa predstaví rekordný počet zúčastnených krajín. Už tradičné podujatie si zahrá 126 hráčok z 34 krajín celého sveta. Nebude chýbať ani slovenská dvojica Veronika Falathová a Lea Klimentová.

Ilustračný obrázok k článku Na Táľoch hráčky z 34 krajín: Predstaví sa aj Falathová a Klimentová
Zdroj: TASR

Na 5. ročníku ženského golfového turnaja Allianz Ladies Slovak Open, ktorý sa uskutoční od štvrtka do nedele (19.-22. júna) na ihrisku Gray Bear na Táľoch, sa predstaví rekordný počet zúčastnených krajín. Už tradičné podujatie z kalendára Ladies European Tour (LET) si zahrá 126 hráčok z 34 krajín celého sveta, medzi ktorými nebude chýbať ani slovenská dvojica Veronika Falathová a Lea Klimentová.

Organizátori turnaja zvýšili dotáciu turnaja o 25 000 eur na celkovú sumu 275 000 eur. „Sme veľmi radi, že na turnaji nebude chýbať ani obrovský talent európskeho golfu – Charley Hullová. Na vlaňajšom Solheim Cupe sa výraznou mierou pričinila o vôbec prvé víťazstvo Európy nad USA na americkej pôde, keď zdolala top favoritku z USA Paulu Creamerovú a následne si od nej vypýtala autogram,“ povedal promotér turnaja Jozef Soták.

Okrem Hullovej budú na Táľoch anglické farby obhajovať aj ďalšie veľké favoritky – osemnásťnásobná víťazka turnajov LET Trish Johnssonová a ďalšia niekoľkonásobná víťazka turnajov Mellisa Reidová. V štartovom poli nebude chýbať ani česká jednotka Klára Spilková. Kvalifikáciu si zo slovenských dievčat vybojovala profesionálka Falathová a voľnú kartu dali organizátori amatérke Klimentovej.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM