Jakub Forgács Rôzne

Nadšenci cyklistiky majú dôvod na radosť: V regióne pribudol cyklobus, novinkou aj prázdninové cyklovlaky

Tak táto správa určite poteší mnohých! Úspešný projekt cyklobus sa už začiatkom júla dočká svojho pokračovania. Tým bude nielen cyklobus pre mestá Sliač a Zvolen, ale aj úplná novinka – Prázdninové cyklovlaky.

Ilustračný obrázok k článku Nadšenci cyklistiky majú dôvod na radosť: V regióne pribudol cyklobus, novinkou aj prázdninové cyklovlaky
Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrický cyklobus jazdí počas svojej štvrtej sezóny už od 6. júna a teší sa veľkej obľube obyvateľov Banskej Bystrice i návštevníkov. Za prvý mesiac prepravil na Malý Šturec, Donovaly a Šachtičky už takmer 500 nadšencov cyklistiky. Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko v záujme sprístupnenia ďalších tratí, ktoré so svojimi partnermi značí a udržiava, verejnosti prinesie ďalší cyklobus. Cyklobus bude premávať na dvoch trasách: Sliač – Zvolen – Banská Štiavnica a späť, Sliač – Zvolen – Králiky.

„Po Banskobystrickom cyklobus a Tourbuse, ktorý jazdí taktiež z Banskej Bystrice, chceme verejnosti ponúknuť nové možnosti a rozšíriť pole pôsobnosti aj do ostatných častí nášho regiónu, ktoré sú pre návštevníkov atraktívne. Z hľadiska obtiažnosti tratí si na svoje prídu náročnejší cyklisti i rodiny s deťmi. Navyše budú pre všetkých k dispozícii aj cyklomapy,“ hovorí výkonný riaditeľ OOCR Jiří Pěč a dodáva: „Keďže ide o projekt, ktorý ešte nemá podobnú tradíciu ako v Banskej Bystrici, prepravu bude zabezpečovať mikrobus a nutnosťou bude online nahlásenie sa.“ Cyklobus bude premávať od soboty 11. júla do konca septembra.

Ďalšou zaujímavou novinkou sú Prázdninové cyklovlaky. V rámci pilotného projektu budú vypravené dva: prvý 4. júla v ranných hodinách zo Zvolena do Hronca s turisticky atraktívnymi cieľmi Vydrovskou dolinou a Čiernohorskou železničkou a popoludňajším ná­vratom do Zvolena a druhý, ktorý bude premávať 8. augusta na trase Zvolen – Banská Štiavnica a späť:

  • 04.07.2015 ZVOLEN – HRONEC – 06:28 HOD. – 36 miest
  • 04.07.2015 HRONEC – ZVOLEN –16:28 HOD. – 36 miest
  • 08.07.2015 ZVOLEN – B.ŠTIAVNICA – 07:30 HOD. – 36 miest
  • 08.07.2015 B.ŠTI­AVNICA – ZVOLEN – 16:40 – 36 miest

Čítajte tiež:

Mestom prefrčia stovky cyklistov: Trať preverí aj pretekárov na desiatky rokov starých retro tátošoch

Foto: Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM