Samospráva

Neporiadku v meste by mali zabrániť ďalšie kontajnerové stojiská

Mesto začalo riešiť problém znečisťovania okolia asociálnymi živlami už pred dvoma rokmi. Postupne vybudovalo viaceré uzamykateľné kontajnerové stojiská.

Ilustračný obrázok k článku Neporiadku v meste by mali zabrániť ďalšie kontajnerové stojiská
Zdroj: Mesto Brezno

Za dva roky sa v meste vybudovali kontajnerové stojiská a oplotené objekty určené na umiestnenie kontajnerov. Majú jednotný vzhľad, sú uzamykateľné a zabezpečené tak, aby sa do nich nedostali nepovolané osoby.

Vďaka týmto „vychytávkam“ sa významne zabránilo znečisťovaniu okolia z odpadkových košov, chráni sa životné prostredie, zdravie ľudí, a udržiava sa čistota na sídliskách.

Pribudnú nové

Vlani Technické služby vybudovali šesť kontajnerových stojísk. Vzhľadom k tomu, že najkritickejšia situácia v rámci mesta bola na najväčšom breznianskom sídlisku, výstavba začala práve tu.

Na Mazorníkove, kde bolo najviac hlásení rozvláčeného odpadu mimo kontajnerov, tak minulý rok vyrástli štyri. K nim pribudlo aj stojisko v meste, a to na uliciach Fraňa Kráľa, na Krčulovej a v lete tohto roku na ŠLN. Mesto vykonáva údržbu na stojiskách, ktoré boli vybudované ako prvé.

Ďalších desať stojísk buduje externá firma dodávateľsky pre mesto, a postupne sa na ne môžu tešiť obyvatelia ulíc ČSA – za Margitiným parkom (2 ks), ČSA – Hradby (2 ks), ČSA – pri hotelovej akadémii (1 ks), Fučíkova – za daňovým úradom (1 ks) a Nálepkovej ulice, kde sa budú nachádzať dovedna tri stojiská.

Foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM