Správy

Niektoré breznianske ulice a poľné cesty dávajú pred zimou poriadne zabrať

Obyvatelia niektorých breznianskych ulíc sa v najbližších dňoch dočkajú nových parkovacích miest. Technické služby majú v správe aj približne 80 km poľných ciest.

Ilustračný obrázok k článku Niektoré breznianske ulice a poľné cesty dávajú pred zimou poriadne zabrať
Zdroj: TASR

Po Krčulovej a Švermovej sa zamestnanci breznianskych Technických služieb presunuli neďaleko soľnej jaskyne, kde stavajú tri parkovacie miesta, a k bytovému domu na Fučíkovej ulici č. 14 a 16, kde budujú ďalšiu spevnenú plochu určenú na parkovanie.

„V tomto prípade ide o doplnenie troch miest k už existujúcemu parkovisku, teda zvýšenie parkovacích miest v uvedenej lokalite. Mali by sme ich dokončiť do konca tohto týždňa,“ uviedol Marian Brečka z TS Brezno. Ako dodal, v prípade priaznivého počasia plánujú v tejto časti mesta do konca roka vybudovať ďalších šesť parkovacích miest.

Aj poľné cesty

Technické služby Brezno majú v správe približne 80 km poľných ciest. Ich údržbe sa venujú počas celého roka, ale pred zimnou sezónou predsa len o niečo intenzívnejšie.

Desiatky kilometrov poľných ciest v rôznych, často členitých terénoch na Lúčkach, Podkoreňovej, Kriváni, Dvoriskách, Hliníku, Padličkove, Banisku, Šiašove, ale aj na Jelšovej, Poľnej, Potočnej a Hlbokej ulici sú náročné nielen na údržbu, ale aj zabezpečenie zjazdnosti.

Na dvakrát

Podľa Mariana Brečku z TS Brezno túto činnosť vykonávajú priebežne počas celého roka. „Niektoré úseky sme opravovali aj dvakrát a teraz pred zimnou sezónou sa všetkým cestám venujeme opäť, či už z dôvodu zjazdnosti, alebo aj z hľadiska zimnej údržby ciest.“

Počas uplynulého týždňa breznianski techničiari dokončili zimné značenie týchto ciest a aktuálne pokračujú zrovnávaním nerovností, zasýpaním jám, zhutňovaním zvršku a čistením odrážok.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM