Kristína Kožiaková Rôzne

Nočný beh v Brezne aj s laserovou šou. Organizátor odhalil tohtoročné NOVINKY

Obľúbená športová akcia sa v našom meste bude konať už po štvrtýkrát. Nebude chýbať bohatý program aj viacero úplne nových lákadiel!

Ilustračný obrázok k článku Nočný beh v Brezne aj s laserovou šou. Organizátor odhalil tohtoročné NOVINKY
Foto: Stanislav Spáč

V Brezne sa uskutoční 13. augusta už 4. ročník Behu nočným Breznom. O myšlienke preteku, úplnej novinke aj na čo všetko sa môžete tešiť, nám porozprával riaditeľ preteku Daniel Struhár.

Čo je hlavnou myšlienkou preteku?

Myšlienka bola jednoduchá, zviditeľniť Brezno a rozhýbať ľudí. To prvé sa nám darí dobre. Do mesta na beh prichádza veľa bežcov z celého Slovenska, ale aj zahraničia. Domácich tiež pribúda, a to nás teší ešte viac. Beh je súčasťou preteku Marathon Tour BB a je to posledný pretek pred Bystrickým maratónom.

Koľko pretekárov sa zúčastňuje nočného behu?

Tento rok sme prichystali 500 medailí. Tie budú súčasťou veľkého emblému Marathon BB podujatí, ktorý vytvoríte ak navštívite všetky ich akcie.

Pretekárov sme mali minulý rok okolo 500. S týmto počtom a možno aj trochu väčším rátame aj tento rok. Treba sa teda čím skôr nahlásiť a dobre odbehnúť, aby dostali medailu všetci. Doteraz máme prihlásených zhruba 250 pretekárov, no ako už býva zvykom, najväčší „nával“ prihlásených bude práve v najbližšie dni.

Spomínate si na nejakú kuriozitu z minulých ročníkov?

Kuriozitkou bolo, že v prvom ročníku niektorí bežci bežali o jedno kolo naviac z dôvodu menšieho nedorozumenia. To sme ale vyriešili skrátením času o jeden kilometer. Z chyby sme sa poučili a odvtedy sa na trati chyby nevyskytli.

Ako to bude tento rok s traťou?

Čo sa týka trate, čakáme, ako sa vyrieši situácia s obchvatom mesta a následne by sme možno trasu upravili. Bežať však budeme tú istú trať. Čo sa týka súťaže, beží sa klasická súťaž v rámci Marathon tour BB rozdelená na kategórie mužov a ženy.

Pripravili ste nejakú novinku?

Tento rok sme pripravili aj súkromnú akciu o Pohár OZ ZaBeR za najlepšie domáce družstvo. Prihlásiť sa môžu športové telesá, kultúrne telesá a firmy z Brezna. Podmienkou je postaviť štyroch bežcov a ich výsledný čas bude rozhodovať o tom, na koľkom mieste sa umiestnia.

Môžeme sa tešiť aj na sprievodné podujatia?

Samozrejme, že v tento deň to nebude len o Nočnom behu. V spolupráci s mestom a technickými službami sme prichystali aj sprievodné akcie pre deti ako Cyklopretek v parku či beh rodiny v parku. Pred samotným behom bude na námestí kapela Los Babraccos, po behu sme prichystali laserovú show a iné prekvapenia.

Mať okolo 500 pretekárov, to vyžaduje poriadny tím ľudí. Ako sa pripravujete?

Celá táto akcia si vyžaduje dlhodobú prípravu a nebyť ľudí, ktorí sú súčasťou realizačného tímu, beh by sme nedokázali pripraviť. Za to im patrí jedna obrovská vďaka. Pri organizácii Behu nočným Breznom som len druhý rok, Chalani, čo rozbehli túto akciu, urobili obrovský kus dobrej práce. Budeme sa ju snažiť vylepšiť, ak to bude možné.

Na akciu zháňame stále pár dobrovoľníkov. Ak by mal niekto záujem, budem rád, keď sa mi ozve. Odmenou mu bude afterparty na konci preteku.

Fotografie z minulých ročníkov si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

FOTO: Top šéfkuchári, Hex aj remeselníci. Horehronie rozvoniavalo dobrotami

V auguste majú Brezňania o zábavu postarané. TOP 7 akcií druhej polovice prázdnin

V OBRAZOCH: Beh nočným Breznom
11
Galéria
Foto: Stanislav Spáč
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM