Kristína Kožiaková Kultúra

Nová téma medzinárodnej výstavy v Brezne zadaná: Tento rok na aktuálne

Kresliči z celého sveta môžu aj tento rok bojovať o najvtipnejšiu kresbu. Téma tohtoročnej medzinárodnej výstavy je zadaná. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Nová téma medzinárodnej výstavy v Brezne zadaná: Tento rok na aktuálne
Foto: Katarína Oravská

XXI. ročník medzinárodnej súťaže kresleného humoru a satiry O BOMBUROVU ŠABĽU 2016 bol spustený. Záujemcovia, ktorí chcú zaslať svoj príspevok sa môžu realizovať.

Ako uvádza mesto Brezno na svojich stránkach, súťažné práce by mali byť realizované čierno- bielou, alebo farebnou ľubovoľnou technikou formátu A4. Jeden autor môže do súťaže zaslať najviac 5 prác na vopred zadanú tému.

Škola Základ života

Tak znie téma, s ktorou sa budú musieť súťažiaci popasovať. Na zadnej strane práce treba označiť názov práce, meno a priezvisko autora, adresu, vek, povolanie, číslo telefónu a mailovú adresu.

Kategórie

Súťaž je rozdelená do dvoch vekových kategórií: do 15 a nad 15 rokov. Uzávierka súťaže je 6. mája 2016 (rozhoduje dátum poštovej pečiatky). Na návrh odbornej poroty organizátori súťaže udelia ceny a diplomy za najlepšie kresby v každej kategórii.

V kategórii do 15 rokov vecné ceny. V kategórii nad 15 rokov finančnú odmenu (1. miesto 300 € a zlatú BŠ, 2. miesto 200 € a striebornú BŠ, 3. miesto 100 € a bronzovú BŠ).

Porota má právo niektorú z cien neudeliť, alebo navrhnúť i čestné uznanie.

Najlepšie práce budú vystavené na samostatnej výstave v rámci podujatia Dni mesta Brezna, ktorej vernisáž sa uskutoční v sobotu 28. mája 2016 v Synagóge na Štúrovej č. 11.

V rámci vernisáže bude aj vyhodnotenie súťaže za účasti autorov.

Súťažné práce s označením obálky “O Bomburovu šabľu” zasielajte poštou na adresu:

Mestský dom kultúry Švermova 7

977 01 BREZNO

Nahliadnite do minuloročnej galérie prác: TU

Zdroj: Mesto Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM